Σοκ: Η Παγκόσμια Τράπεζα βαφτίζει τουρκικό το Βόρειο Αιγαίο

Χάρτη που απεικονίζει το Βόρειο Αιγαίο ως τουρκικό εντόπισε στην επίσημη ιστοσελίδα της Παγκόσμιας Τράπεζας Έλληνας βουλευτής. Ο λόγος για τον βουλευτή του Ποταμιού Γιώργο Αμυρά.

Στον συγκεκριμένο χάρτη, που απεικονίζει χρηματοδοτούμενες από την Παγκόσμια Τράπεζα δραστηριότητες, απεικονίζεται η θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λήμνου και Aϊ-Στράτη σαν τουρκική, ενώ παράλληλα υπάρχει και μια εικόνα που εμφανίζει το τουρκικό πρόγραμμα «Turkey SME Energy Efficiency Project GEF (P122178)», με την ένδειξη «Νorth Aegean, Turkey».

Μάλιστα, προσφάτως έγινε γνωστό ότι η χώρας μας απευθύνθηκε στην Παγκόσμια Τράπεζα, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί με σύναψη νέου δανείου.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, αφού εντόπισε το άτοπο, συνέταξε αμέσως επιστολή προς τον Πρόεδρο της Παγκόσμιας Τράπεζας Δρ.Τζιμ Γιόνγκ Κιμ,τον οποίο καλεί να διορθώσει άμεσα τον χάρτη που έχει αναρτήσει στην επίσημη ιστοσελίδα του Οργανισμού.

«Το Βόρειο Αιγαίο δεν είναι Τουρκία», σημειώνει ο Γ. Αμυράς, ο οποίος, εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι η αναφορά έγινε εκ παραδρομής, κλείνει την επιστολή του με την ευχή για άμεση διόρθωση.

Η επίμαχη φωτογραφία:

pagkosmia