«Έμφραγμα» σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας λόγω απεργίας σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ

Χωρίς μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ θα είναι σήμερα η Αθήνα, λόγω της 24ωρης απεργίας των εργαζομένων της ΣΤΑ.ΣΥ. Κανονικά θα κινούνται τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ του ΟΑΣΑ, όπως και ο Προαστιακός.

Με δυσκολία διεξαγόταν η κυκλοφορία, γύρω στις 8:30 το πρωί, στις λεωφόρους Κηφισίας, Μεσογείων, Αλεξάνδρας, Βασ. Σοφίας, Αμαλίας, Βασ. Κωνσταντίνου, Κατεχάκη, Συγγρού, Ποσειδώνος, στον Κηφισό, στην Αθηνών – Κορίνθου, από το Δαφνί μέχρι τον Ασπρόπυργο, καθώς και στο λιμάνι του Πειραιά.

kini_1

Δυο ώρες αργότερα, στις 10:30 περίπου, αυξημένη ήταν η κίνηση στον Κηφισό, στο ρεύμα προς Πειραιά, από την Αττική Οδό έως τις Τρεις Γέφυρες, στην Λιοσίων, στην Βασ. Σοφίας προς Σύνταγμα, στην άνοδο της Σταδίου, στην Μεσογείων από Αγία Παρασκευή έως Χολαργό, στην Κηφισίας από τα Σίδερα Χαλανδρίου ως την Πανόρμου και στο κέντρο του Πειραιά.

kin_3

Σύμφωνα με την απόφαση του Συντονιστικού των Σωματείων Εργαζομένων της ΣΤΑ.ΣΥ., που αντιδρούν στη νομοθετική ρύθμιση με την οποία εκχωρείται στον ΟΑΣΑ η εμπορική εκμετάλλευση σταθμών και χώρων της ΣΤΑ.ΣΥ., «μοναδικό αίτημά μας είναι να μην προχωρήσει, εδώ και τώρα, η νομοθετική ρύθμιση που προωθεί το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, μειώνοντας τα έσοδα της Εταιρείας, απαξιώνοντάς την και ανοίγοντας το δρόμο για να πωληθεί σε ιδιώτες» υποστηρίζουν σε σχετική ανακοίνωσή τους.

«Η ρύθμιση αποτελεί τον “Δούρειο Ίππο” για να διευκολύνει τα σχέδια των δανειστών ώστε να ιδιωτικοποιηθεί, ευκολότερα, η ΣΤΑ.ΣΥ. Όμως, αυτά τα «κρυφά» σχέδια δε θα περάσουν! Οι αστικές συγκοινωνίες θα παραμείνουν δημόσιες, παρέχοντας κοινωνικό έργο με όσο το δυνατόν δικαιότερη και φθηνότερη τιμολογιακή πολιτική!» καταλήγει η ανακοίνωση των εργαζομένων στα μέσα σταθερής τροχιάς.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, έστειλε, μέσω Twitter το μήνυμά τους στους απεργούς και περαιτέρω, γράφοντας ότι, “με τις συνεχείς απεργίες των ΜΜΜ, αντί να τιμωρείτε την Κυβέρνηση, τιμωρείτε τους πολίτες που είναι οι μόνοι που δεν φταίνε. Σταματήστε”.

%ce%bc%ce%b7%cf%84%cf%83%ce%bf%cf%84%ce%ac%ce%ba%ce%b7%cf%82