Νέα μέρα ταλαιπωρίας για την Αθήνα- Χωρίς μετρό, ηλεκτρικό και τραμ

Νέα 24ωρη απεργία για σήμερα Τετάρτη 1 Μαρτίου και την Παρασκευή 03/03 έχουν αποφασίσει οι εργαζόμενοι σε Μετρό, Ηλεκτρικό και Τραμ.

Μεγάλη ταλαιπωρία περιμένει το επιβατικό κοινό και τους οδηγούς στην Αττική καθώς για όλο το 24ωρο θα παραμείνουν ακινητοποιημένοι οι συρμοί σταθερής τροχιάς.

Το ίδιο σκηνικό με 24ωρη απεργία θα επαναληφθεί και την Παρασκευή 3 Μαρτίου που έχει αποφασισθεί νέα απεργία.

Αίτημα των εργαζομένων στη ΣΤΑ.ΣΥ είναι να μην προχωρήσει η νομοθετική ρύθμιση που προωθεί το υπουργείο Μεταφορών μειώνοντας -όπως υποστηρίζει το Σωματείο- τα έσοδα της Εταιρείας, απαξιώνοντάς την και ανοίγοντας το δρόμο για να πωληθεί σε ιδιώτες.

Νέα παρόμοια κινητοποίηση αναμένεται και την Παρασκευή ενώ κατά πληροφορίες οι εργαζόμενοι προσανατολίζονται σε συνέχιση των απεργιών, πρόταση που, όμως, θα συζητηθεί σε γενική συνέλευση που θα έχουν τη Δευτέρα.

«Είναι προφανές ότι αυτή η ρύθμιση αποτελεί το ‘δούρειο ίππο’ για να διευκολύνει τα σχέδια των δανειστών ώστε να ιδιωτικοποιηθεί, ευκολότερα, η ΣΤΑ.ΣΥ. Οι αστικές συγκοινωνίες θα παραμείνουν δημόσιες, παρέχοντας κοινωνικό έργο με όσο το δυνατόν δικαιότερη και φθηνότερη τιμολογιακή πολιτική» υποστηρίζουν στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ.