Κυνήγι τρούφας στα Μετέωρα υπό την αιγίδα του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας

Με κύριο μέλημα την ανάδειξη εναλλακτικών τουριστικών δραστηριοτήτων, που θα αναδείξουν το φυσικό πλούτο της ελληνικής υπαίθρου, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και Μουσείο Μανιταριών διοργανώνει κυνήγι τρούφας στην περιοχή των Μετεώρων.

Στην Ευρώπη του 1600 και του 1700 η τρούφα ονομαζόταν «σκόρδο των πλουσίων» λόγω του ελαφρού αρώματος σκόρδου που έχει και φυσικά επειδή καταναλωνόταν μόνο από ευγενείς. Η αναζήτηση της τρούφας ήταν μία από τις ψυχαγωγίες των παλατιών της εποχής. Τότε ίσως ξεκίνησε και η συνήθεια να χρησιμοποιούνται σκυλιά για την αναζήτησή της. Σήμερα το θέαμα που προσφέρουν τα εξειδικευμένα πλέον, από τους εκπαιδευτές τους, τρουφόσκυλα είναι ανεπανάληπτο.

Η νέα περίοδος κυνηγιού τρούφας αρχίζει την Κυριακή 26 Μαρτίου και θα διαρκέσει μέχρι τέλος Οκτωβρίου του 2017.

Στο διάστημα αυτό, για τις ομαδικές επισκέψεις θα διοργανώνεται κυνήγι οποιαδήποτε μέρα, ενώ για μεμονωμένους επισκέπτες που επιθυμούν να απολαύσουν αυτή τη μοναδική εμπειρία θα διοργανώνεται κάθε Κυριακή.

Προϋπόθεση για τη διενέργεια του κυνηγιού τις Κυριακές είναι η συμπλήρωση 10 ατόμων.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

1. Κυνήγι τρούφας με εξειδικευμένα τρουφόσκυλα

2. Τρουφομακαρονάδα στο δάσος

3. Επίσκεψη στο Μουσείο και ξενάγηση

4. Γευσιγνωσία μανιταριών

Χωρίς αμφιβολία πρόκειται για μια εκπληκτική εμπειρία, που για πρώτη φορά γίνεται στην Ελλάδα με τόσο συστηματικό και επαγγελματικό τρόπο. Αξίζει να την απολαύσουμε!

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο: 2432024959.