Διαστάσεις επιδημίας προσλαμβάνουν οι βανδαλισμοί στα μέσα μεταφοράς

Διαστάσεις επιδημίας λαμβάνουν οι βανδαλισμοί και οι καταστροφές στα μέσα μαζικής μεταφοράς της Αθήνας, με τις επιθέσεις να κλιμακώνονται και να είναι όλο και πιο συχνές.

Γκράφιτι, σπάσιμο ακυρωτικών μηχανημάτων εισιτηρίων και μπλοκάρισμα των σχισμών με μονωτικές ταινίες και κόλλες είναι κάποιες από τις εικόνες ντροπής που εκτυλίχθηκαν την Τετάρτη το βράδυ και την Πέμπτη τα ξημερώματα.

Συγκεκριμένα:

  • 6 τρόλεϊ και 5 λεωφορεία έγιναν στόχος στην οδό Πατησίων έξω από την ΑΣΟΕΕ, από τις 18:15 έως τις 18:35. Ομάδες νεαρών ακινητοποίησαν τα οχήματα μαζικής μεταφοράς και έκαναν γκράφιτι γύρω από αυτά. Ήταν τρόλεϊ που εκτελούσαν τα δρομολόγια Πατήσια-Ν. Ελβετία, Λαμπρινή-Τζιτζιφιές, Λαμπρινή-Γηροκομείο.
  • Στο ίδιο σημείο οι νεαροί έβαψαν και 5 λεωφορεία που εκτελούσαν τα δρομολόγια Γαλάτσι-Ζωγράφου και Κυψέλη-Μαράσλειο, ενώ σε ένα από αυτά προκάλεσαν φθορές σε τρία ακυρωτικά μηχανήματα παλιού τύπου τοποθετώντας ταινίες και κόλλες στις σχισμές τους. Το χρονικό διάστημα από 18:40 έως και 19:15
  • Στόχος γκράφιτι έγιναν 2 τρόλεϊ στην οδό Μαυρομματαίων στο Πεδίο του Άρεως, που εκτελούσαν τα δρομολόγια Κυψέλη-Αγ. Ιωάννης και Κυψέλη-Καισαριανή.
  • Στις 21:40, στην Πλ. Κάνιγγος, δύο άτομα μπήκαν στο λεωφορείο -της γραμμής 021- που  πραγματοποιεί τη διαδρομή Γκύζη – Πλατεία Κάνιγγος και προκάλεσαν φθορές σε ένα ακυρωτικό μηχάνημα.
  • Στις 22:20 στην οδό Δαβάκη στο Ίλιον, νεαροί έσπασαν νέο ακυρωτικό μηχάνημα σε λεωφορείο της γραμμής 747 που εκτελούσε το δρομολόγιο Πετρούπολη-Ανθούπολη.
  • Στις 23:15, στην οδό Συρακουσών στο Γαλάτσι, τέσσερα άτομα μπήκαν σε λεωφορείο της γραμμής 054, με δρομολόγιο Περισσός-Βύρωνα, και έσπασαν με σφυριά τρία ακυρωτικά μηχανήματα νέου τύπου.