Βίντεο: "Κυνηγητό" στα Ίμια- Ελληνικά σκάφη εναντίον τουρκικών

Νέο βίντεο από τα Ίμια μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων «Αναντολού», στο οποίο εμφανίζεται σκάφος της ελληνικής ακτοφυλακής να πλησιάζει τα Ίμια και το τουρκικό λιμενικό να επεμβαίνει ζητώντας του να απομακρυνθεί. Κατά τη διάρκεια της προβολής του βίντεο ακούγεται ο Τούρκος λιμενικός να καλεί από τον ασύρματο το ελληνικό σκάφος και να του λέει πως βρίσκεται σε τουρκικά χωρικά ύδατα και πρέπει να απομακρυνθεί.

Άμεση ήταν η απάντηση του πληρώματος του ελληνικού σκάφους, που ανέφερε ότι το τουρκικό σκάφος βρισκόταν στα ελληνικά χωρικά ύδατα και πρέπει να τα εγκαταλείψει άμεσα. Σύμφωνα με το πρακτορείο «Αναντολού», το ελληνικό σκάφος αποχώρησε μετά από 10 λεπτά.

Τουρκικές ακταιωροί αγκυροβόλησαν σε ελληνικά χωρικά ύδατα

Οι τουρκικές προκλήσεις συνεχίστηκαν και χθες καθώς τρεις τουρκικές ακταιωροί αγκυροβόλησαν σε ελληνικά χωρικά ύδατα, σε απόσταση περίπου ενός μιλίου από τη νήσο Παναγιά των Οινουσσών, όπως μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός της Καλύμνου «Αλήθεια». Ταυτόχρονα επισημαίνει ότι τουρκικό αεροσκάφος πραγματοποίησε πτήσεις πάνω από το νησί, ενώ οι τρεις τουρκικές ακταιωροί αναχώρησαν αρκετές ώρες αργότερα.

Το Πολεμικό ναυτικό από την πλευρά του διέψευσε ότι υπήρχε κινητικότητα και νέες προκλήσεις στην περιοχή. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη νήσο Παναγιά, που χρησιμοποιείται από τους κατοίκους των Οινουσσών και ως βοσκότοπος, υπάρχει ελληνικό στρατιωτικό φυλάκιο και ιερός ναός.