Καιρός: Τσουχτερό κρύο με χιόνια και χιονόνερο- Σταδιακή βελτίωση τις επόμενες ώρες

Τσουχτερό θα είναι το κρύο στη χώρα μας και το επόμενο διήμερο.
Η επέλαση του χιονιά συνεχίζεται, με χιονόνερο, χιόνια και χαμηλές θερμοκρασίες στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο Δελτίου πρόγνωσης καιρικών φαινομένων, προειδοποιώντας για περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας και πιθανές χιονοπτώσεις στα ορεινά της επικράτειας. Ωστόσο σταδιακά από το απόγευμα τα φαινόμενα θα αρχίσουν να υποχωρούν.

Αναλυτικότερα:

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου

Αττική: Αναμένονται νεφώσεις τοπικά αυξημένες με χιονόνερο. Χιόνια στα ορεινά – ημιορεινά και σε περιοχές με υψόμετρο πάνω από τα 200 μέτρα κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια. Σταδιακή βελτίωση του καιρού από το απόγευμα. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 3 – 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ, που σταδιακά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία από 02 έως 06 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και τα ανατολικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη: Νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις νωρίς το πρωί. Βαθμιαία ο καιρός αίθριος. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 – 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από -03 έως 04 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία – Θράκη: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στη δυτική και κεντρική Μακεδονία με παροδικές χιονοπτώσεις κυρίως στην κεντρική Μακεδονία. Σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία από -06 έως 04 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου – Ήπειρος – δυτική Στερεά – δυτική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά – ημιορεινά. Πιθανότητα πρόσκαιρων καταιγίδων στα νότια θαλάσσια – παραθαλάσσια. Σταδιακή βελτίωση από τα βόρεια. Οι άνεμοι ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στο νότιο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 03 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία – ανατολική Στερεά – Εύβοια – ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με χιονόνερο στα παραθαλάσσια και χιονοπτώσεις στα υπόλοιπα, πρόσκαιρα πυκνές. Σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι και από τα βόρεια. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά και τα νότια 6 με 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Στα βόρεια από το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 01 έως 07 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες – Κρήτη: Νεφώσεις με χιονόνερο. Χιόνια κυρίως στα ορεινά – ημιορεινά της Κρήτης. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 03 έως 08 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου- Δωδεκάνησα: Παροδικές νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις στα βόρεια και πιθανότητα βροχών στα νότια. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από το μεσημέρι. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα νότια τοπικά 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 05 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Σάββατο 28 Ιανουαρίου

Αττική: Υποχωρούν οι νεφώσεις. Παραμένουν τα χιόνια στα ορεινά – ημιορεινά και σε περιοχές με υψόμετρο πάνω από τα 200 μέτρα κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι δυτικά νοτιανατολικοί 4-6 μποφόρ και στα νότια πρόσκαιρα τοπικά   3- 5 μποφόρΗ θερμοκρασία από 04 έως 06 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και τα ανατολικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη: Παροδικές χιονοπτώσεις νωρίς το πρωί. Ο καιρός αίθριος. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 – 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από -03 έως 05 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία – Θράκη: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στη δυτική και κεντρική Μακεδονία με παροδικές χιονοπτώσεις κυρίως στην κεντρική Μακεδονία. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία από -06 έως 04 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου – Ήπειρος – δυτική Στερεά – δυτική Πελοπόννησος: Τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά – ημιορεινά. Πιθανότητα πρόσκαιρων καταιγίδων στα νότια θαλάσσια – παραθαλάσσια. Σταδιακή βελτίωση. Οι άνεμοι ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στο νότιο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 03 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία – ανατολική Στερεά – Εύβοια – ανατολική Πελοπόννησος: Χιονόνερο στα παραθαλάσσια. Σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι και από τα βόρεια. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά και τα νότια 3 με 4  μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Στα βόρεια από το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς. Η θερμοκρασία από 01 έως 07 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες – Κρήτη: Νεφώσεις με χιονόνερο. Χιόνια κυρίως στα ορεινά – ημιορεινά της Κρήτης. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 03 έως 09 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου- Δωδεκάνησα: Βροχές στα νότια. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από το μεσημέρι. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα νότια τοπικά 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 05 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.