Πολύωρο μαρτύριο για εκατοντάδες επιβάτες - "Κοκάλωσαν" τέσσερα τραίνα

Απίστευτη είναι η ταλαιπωρία για εκατοντάδες επιβάτες που ταξιδεύουν με τραίνο, καθώς τέσσερις αμαξοστοιχίες έχουν ακινητοποιηθεί εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών, αλλά και της ανύπαρκτης συντήρησης του σιδηροδρομικού δικτύου.

Το δριμύ ψύχος προκάλεσε βλάβη σε δύο τραίνα που είχαν ξεκινήσει από τη Θεσσαλονίκη με προορισμό την Αθήνα στις 7:00 και στις 10:00 το πρωί της Τετάρτης. Η κάθε αμαξοστοιχία μετέφερε από 300 επιβάτες.

Το πρώτο τραίνο “έμεινε” στις Θέρμες, κοντά στον Δομοκό, ωστόσο χρειάστηκαν τρεις ολόκληρες ώρες για να φτάσουν στο σημείο δύο μηχανές για να το απεγκλωβίσουν. Πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ αναφέρουν ότι η μηχανή του συρμού βραχυκύκλωσε και το τρένο ακινητοποιήθηκε. Το πρόβλημα όμως δημιουργήθηκε καθώς η μηχανή αντικατάστασης που έπρεπε να φτάσει στο σημείο από τον σταθμό των Παλαιοφαρσάλων δεν μπορούσε να κινηθεί στο δίκτυο, καθώς λόγω κακής συντήρησης, έχουν παγώσει τα «κλειδιά».

Οι καιρικές συνθήκες όμως προκάλεσαν και νέο πρόβλημα, με αποτέλεσμα το τραίνο να ακινητοποιηθεί και πάλι κοντά στην Καλλιπεύκη, περίπου 40 χιλιόμετρα από το Λιανοκλάδι, όπου τελικά έφτασε λίγο πριν από τις 18:00 το απόγευμα με τους επιβάτες να έχουν εξαντληθεί από τη δυσάρεστη περιπέτεια.

Αντίστοιχα προβλήματα αντιμετώπισε στη Λάρισα και η αμαξοστοιχία 55 που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Αθήνα. Πληροφορίες του ΣΚΑΪ αναφέρουν ότι ακινητοποιήθηκε και τρίτο τραίνο, το Ιντερσίτι 56, που είχε ξεκινήσει από την Αθήνα με προορισμό την Θεσσαλονίκη, ώστε να μην υπάρξει σύγκρουση.

Σαν να μην έφταναν αυτά τα προβλήματα, η αμαξοστοιχία του Προαστιακού της Λάρισας “έμεινε” στο Πλατύ Ημαθίας.

Αναστέλλονται δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Την ίδια ώρα η ΤΡΑΙΝΟΣΕ προχωρά σε μείωση των δρομολογίων των τραίνων στον άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Αθήνα και των συρμών του Προαστιακού Σιδηρόδρομου στο τμήμα Θεσσαλονίκη – Λάρισα – Θεσσαλονίκη για την Τετάρτη και την Πέμπτη, εξαιτίας των σφοδρών χιονοπτώσεων και των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί στη σιδηροδρομική υποδομή στο τμήμα μεταξύ Λαμίας και Θεσσαλονίκης, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Αναλυτικά οι αριθμοί των αμαξοστοιχιών που τα δρομολόγια τους θα ανασταλούν είναι οι εξής:

Για την Τετάρτη στο τμήμα Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Αθήνα τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών

58, 60, 600, 59, 61, 601 και 885

Για την Πέμπτη στο τμήμα Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Αθήνα τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 50, 51, 56, 55, 60 και 61

Επίσης, τα δρομολόγια στις αμαξοστοιχίες του Προαστιακού Σιδηρόδρομου στο τμήμα Λάρισα – Θεσσαλονίκη – Λάρισα 1592, 1593, 1594, 1595, 2592, 2591, 2598 και 2597.

Τέλος, για την Πέμπτη στο τμήμα μεταξύ Λάρισας – Καλαμπάκας – Παλαιοφάρσαλου – Λάρισας αναστέλλονται όλα τα δρομολόγια.

Για περισσότερες πληροφορίες το επιβατικό κοινό μπορεί να καλεί στον αριθμό 14511.

Με ανακοίνωσή της η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ζητά την κατανόηση του επιβατικού κοινού για την ταλαιπωρία που θα υποστεί, “χωρίς να ευθύνεται η ίδια”. «Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ κάνει μόνο χρήση της σιδηροδρομικής υποδομής ενώ η εύρυθμη λειτουργία της (υποδομής) είναι αρμοδιότητα και ευθύνη άλλου φορέα. Το σύνολο του προσωπικού της ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι σε επιφυλακή εδώ και μέρες και οι άδειες του προσωπικού της έχουν ανασταλεί» καταλήγει η ανακοίνωση της εταιρείας.