Συναγερμός στην ΕΛΑΣ - Ο μακελάρης της Κων/πολης μπορεί να είναι στην Ελλάδα

Οι αστυνομικές και λιμενικές αρχές σε ολόκληρη τη χώρα βρίσκονται σε επιφυλακή, καθώς είναι ανοιχτό το σενάριο ο μακελάρης της Κωνσταντινούπολης να προσπαθήσει να περάσει τα σύνορα της Ελλάδας.

Σχετικό έγγραφο εφιστά την προσοχή όλων των αστυνομικών και κυρίως όσων υπηρετούν κοντά στα σύνορα ή σε ακριτικές περιοχές, στην περίπτωση που εντοπιστεί άτομο με χαρακτηριστικά που να ταιριάζουν στον ύποπτο για το μακελειό της Πρωτοχρονιάς όπου σκοτώθηκαν 39 άνθρωποι.

Μαζί με το έγγραφο υπάρχει και μια φωτογραφία του τζιχαντιστή. Όπως αναφέρεται στο κείμενο «με δεδομένο ότι ο δράστης της ένοπλης επίθεσης, που έλαβε χώρα την 01/01/2017 στην Κωνσταντινούπολη Τουρκίας, διαφεύγει της σύλληψης, δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να αποπειραθεί να εισέλθει στη χώρα μας.

Kατόπιν τούτου και σε εκτέλεση της ανωτέρω σχετικής εντολής, σας διαβιβάζουμε φωτογραφία (από ανοιχτές πηγές) του φερόμενου ως δράστη της εν λόγω επίθεσης και παρακαλούμε για την ενημέρωσή σας και ιδίως στις Υπηρεσίες Ελέγχου Διαβατηρίων, ούτως ώστε σε περίπτωση εντοπισμού ατόμου που προσομοιάζει με τον εικονιζόμενο στη συνημμένη φωτογραφία να υπάρξει άμεση κινητοποίηση των αρχών ασφαλείας της χώρας μας και άμεση ενημέρωση τόσο της Υπηρεσίας μας, όσο και της Διεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας/Α.Ε.Α. και της Δ.Α.Ε.Ε.Β.»

Σημειώνεται ότι νωρίτερα την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου, μεταδόθηκαν πληροφορίες από τον τουρκικό Τύπο, ότι υπάρχει ισχυρό ενδεχόμενο ο μακελάρης της Πόλης να βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα.