Δολοφονία Αμοιρίδη: Ένας άγριος καβγάς η αφορμή για το έγκλημα;

Νέα στοιχεία βγαίνουν στη δημοσιότητα σχετικά με την άγρια δολοφονία του πρέσβη μας στη Βραζιλία Κυριάκου Αμοιρίδη, λίγο μετά από τη σύλληψη της συζύγου του και του εραστή της, ο οποίος μάλιστα φέρεται να ομολόγησε το έγκλημα.

Σύμφωνα με το extra.globo.com, οι βραζιλιάνικες Αρχές έχουν στα χέρια τους καταθέσεις μαρτύρων σύμφωνα με τις οποίες τρεις ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα, ο διπλωμάτης είχε έναν πολύ έντονο καβγά με τη σύζυγό του. Μάλιστα οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Κυριάκος Αμοιρίδης φέρεται να βιαιοπράγησε εναντίον της Φρανσουάζ ντε Σόουζα Ολιβέιρα.

Οι καταθέσεις που επικαλείται το extra.globo.com σημειώνουν επίσης ότι η σύζυγός του ενημέρωσε τον φερόμενο ως εραστή της, αστυνομικό Σέρτζιο Μορέιρα, για τον άγριο καβγά. Το στοιχείο αυτό γεννά υποψίες ότι αυτή η έντονη διαφωνία ήταν και η αφορμή για το σχέδιο της δολοφονίας του.

Σε άλλα βραζιλιάνικα Μέσα Ενημέρωσης αναφέρεται ότι συγγενείς της Φρανσουάζ κατέθεσαν στις αστυνομικές Αρχές ότι πριν από περίπου ένα μήνα ο αστυνομικός Σέρτζιο Μορέιρα ο οποίος φέρεται να είναι το τρίτο πρόσωπο, πήγε σπίτι της αδελφή της την οποία και εκφόβισε.

Διπλωματικές πηγές από την Αθήνα, υποστηρίζουν ότι ο Κυριάκος Αμοιρίδης ήταν σε διάσταση με την Φρανσουάζ με την οποία είχαν αποκτήσει μια κόρη 11 ετών. Για το λόγο αυτό ζούσαν χωριστά: Ο πρέσβης στη Μπραζίλια, η Φρανζουάζ στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο άγρια δολοφονημένος πρέσβης διέθετε μεγάλη περιουσία.