Στα λευκά ντύθηκαν Γιάννενα, Κρήτη, Χαλκίδα, Λέσβος και Νάξος (photo)

Ο καιρός έκανε το… θαύμα του, καθώς από τα ξημερώματα της Πέμπτης χιονίζει σε διάφορες περιοχές στην Αττική αλλά και στην περιφέρεια. Ως αποτέλεσμα, οι κάτοικοι στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις ξύπνησαν το πρωί αντικρίζοντας ένα λευκό τοπίο!

Τσουχτερό κρύο και παγετός επικρατούν στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων, με τη χιονόπτωση να συνεχίζεται. Η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα στην πόλη των Ιωαννίνων, με τους οδηγούς πάντως να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί για την αποφυγή ατυχημάτων, καθώς σε αρκετά σημεία το οδόστρωμα έχει μετατραπεί σε… παγοδρόμιο Στα λευκά έχει ντυθεί το Μέτσοβο Ιωαννίνων, με το θερμόμετρο να δείχνει το πρωί της Πέμπτης -7 βαθμούς Κελσίου.Επί ποδός βρίσκονται 22 εκχιονιστικά μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου. Συνεχείς είναι οι ρίψεις αλατιού σε δρόμους και πεζοδρόμια.

%ce%b9%cf%89%ce%b1%ce%bd%ce%bd%ce%b9%ce%bd%ce%b1

%ce%b9%cf%89%ce%b1%ce%bd%ce%bd%ce%b9%ce%bd%ce%b12

%ce%bc%ce%b5%cf%84%cf%83%ce%bf%ce%b2%ce%bf

%ce%bc%ce%b5%cf%84%cf%83%ce%bf%ce%b2%ce%bf1

Στα «λευκά» η Κρήτη

Σε κλοιό βαρυχειμωνιάς βρίσκεται η Κρήτη από το μεσημέρι της Τετάρτης, με ισχυρές καταιγίδες, βοριάδες και χιονοπτώσεις ακόμη και σε ημιορεινές περιοχές να συνθέτουν ένα άκρως χειμωνιάτικο σκηνικό σε ολόκληρο το νησί.

Το νέο κύμα κακοκαιρίας που ξεκίνησε αρχικά από τη βόρεια και ηπειρωτική Ελλάδα πλήττει πλέον και την Κρήτη, με τους μετεωρολόγους να κάνουν λόγο για ακραία καιρικά φαινόμενα, που θα διαρκέσουν μέχρι και την πρώτη ημέρα του νέου έτους.

%ce%ba%cf%81%ce%b7%cf%84%ce%b7

%ce%ba%cf%81%ce%b7%cf%84%ce%b72

%ce%ba%cf%81%ce%b7%cf%84%ce%b73

Χιόνια στην Χαλκίδα

Λίγο πριν από τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης ξεκίνησε να χιονίζει στη Χαλκίδα, ντύνοντας στα λευκά στέγες, αυλές, πεζοδρόμια και αυτοκίνητα.

%cf%87%ce%b1%ce%bb%ce%ba%ce%b9%ce%b4%ce%b1

%cf%87%ce%b1%ce%bb%ce%ba%ce%b9%ce%b4%ce%b11

Χιόνια σε νησιά του βορείου Αιγαίου

Xιονόπτωση σημειώνεται από το πρωί σε όλο το βόρειο Αιγαίο. Στη Λέσβο έχει χιονίσει στα ορεινά, ενώ χιονόνερο ρίχνει μέσα στην πόλη. Ανοιχτοί, σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Νίκο Καρασάβα, παραμένουν όλοι οι δρόμοι στις περιοχές όπου χιονίζει και συγκεκριμένα στον ορεινό όγκο του Ολύμπου στην περιοχή της Αγιάσου και στις περιοχές Αμπελικού και Μεγαλοχωρίου, στον ορεινό όγκο του Λεπετύμνου βόρεια του Μανταμάδου και στη δυτική Λέσβο στις περιοχές Σκαλοχωρίου, Άντισσας, Βατούσας και Χιδήρων.

Χιόνια και στη βόρεια Χίο, όπου γίνεται προσπάθεια να παραμείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι. Χιονόπτωση σημειώνεται και στα ορεινά της Σάμου. Λόγω των θυελλωδών ανέμων απαγορεύθηκε ο απόπλους των πλοίων από και προς τα νησιά. Το απαγορευτικό «έπιασε» στο λιμάνι της Μυτιλήνης το πλοίο «Νήσος Μύκονος», προερχόμενο από Καβάλα και Λήμνο με προορισμό τη Χίο και τη Σάμο.

%ce%bc%cf%85%cf%84%ce%b9%ce%bb%ce%ae%ce%bd%ce%b7

%ce%bc%cf%85%cf%84%ce%b9%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%b73

%ce%bc%cf%85%cf%84%ce%b9%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%b72

Νάξος

Η κακοκαιρία πλήττει και τις Κυκλάδες. Στη Νάξο παρατηρείται έντονη χιονόπτωση, η οποία ξεκίνησε το βράδυ της Τετάρτης. Το χιόνι στο Φιλώτι και στην Κωμιακή πέφτει πυκνό, με τις αυλές, τα σπίτια, τα αυτοκίνητα και τους δρόμους να ντύνονται στα λευκά.

%ce%bd%ce%b1%ce%be%ce%bf%cf%82

%ce%bd%ce%b1%ce%be%ce%bf%cf%821