Νέο κύμα χιονιά τις επόμενες ώρες- Ποιες περιοχές θα χτυπήσει (χάρτης)

Νέα έξαρση σύμφωνα με τους μετεωρολόγους θα παρουσιάσει το κύμα του χιονιά που έπληξε από τις βραδινές ώρες την Ανατολική Ελλάδα καθώς θα το διαδεχτούν δυο ακόμα. Τα τελευταία στοιχεία που έχουν στην κατοχή τους οι μετεωρολόγοι δείχνουν ότι η κακοκαιρία θα επιμείνει τόσο αύριο Παρασκευή, όσο και το Σάββατο και την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Μάλιστα στην Κρήτη τα φαινόμενα θα κρατήσουν μέχρι και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς.

Για σήμερα στην Αττική ο χιονιάς αναμένεται να παρουσιάσει νέα επιδείνωση μεταξύ 9 το βράδυ και 12 τα ξημερώματα αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα έχει την ένταση που εμφάνισε σήμερα. Σύμφωνα με τον υποδιοικητή της ΕΜΥ, μετεωρολόγο Θεόδωρο Κολυδά, θα υπάρξει πυκνή χιονόπτωση, ενώ πιο έντονα θα είναι τα φαινόμενα στα δυτικά της Αττικής, τα Βίλια και το Πόρτο Γερμενό.

Σύμφωνα με τους χάρτες της γαλλικής μετεωρολογικής υπηρεσίας, το επόμενο «κύμα» χιονιά που θα δεχθεί η χώρα θα ξεκινήσει περίπου στις 4 το απόγευμα με κύρια χαρακτηριστικά την πυκνή χιονόπτωση στο μεγαλύτερο μέρος της Ανατολικής Στερεάς, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, της Ανατολικής Πελοποννήσου, και των Δυτικών Κυκλάδων.

xionia-xartis-upsos

Συγκεκριμένα στα βόρεια προάστια το χιόνι θα φτάσει τους έξι πόντους, ενώ χιονόστρωση θα έχουμε στο μεγαλύτερο μέρος της Πελοποννήσου, της Ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας και στην Μαγνησία. Άλλωστε χαρακτηριστικό είναι ο παρακάτω χάρτης που δείχνει την ποσότητα του χιονιού θα πέφτει αυτή την ώρα.

xionia-xartis-upsos-ena

Νέο κύμα χιονιά αναμένεται αύριο, το πρωί της Παρασκευής όπου θα χιονίσει κυρίως στα βόρεια προάστια της Αττικής την Πελοπόννησο, την Κρήτη και την Εύβοια ενώ θα υποχωρήσουν και οι άνεμοι καθώς δεν θα ξεπεράσουν τα επτά μποφόρ.Οι θερμοκρασίες θα κινούνται κοντά στο μηδέν, με τις μέγιστες να αγγίζουν το πολύ τους 3 με 4 βαθμούς. Οι χαμηλές θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν θα δημιουργήσει παγετό και απαιτείται από τους πολίτες και τους οδηγούς οχημάτων να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή.

xionia-xartis-dyo

xionia-xartis-upsos-dyo

Ανήμερα της Πρωτοχρονιάς τα φαινόμενα θα παρατηρηθούν σε περιοχές της Εύβοιας, των Κυκλάδων αλλά και στην Κρήτη, ενώ υποχώρηση των φαινομένων αναμένεται να υπάρξει αργά το βράδυ με τις μέγιστες θερμοκρασίες να κυμαίνονται στους 6 με 7 βαθμούς

Την ίδια ώρα ελάχιστα είναι τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την επέλαση του χιονιά που πλήττει από τα ξημερώματα κυρίως τα βόρεια προάστια της Αττικής κυρίως. Πριν από λίγη ώρα διακόπηκε λόγω της χιονόπτωσης η κυκλοφορία των οχημάτων και στα εξής τμήματα των λεωφόρων Πάρνηθας, Πεντέλης και Διονύσου, καθώς και της οδού Αγίου Μερκουρίου – Βαρυμπόμπης, σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση της Τροχαίας:

-Λ. Πάρνηθας: Από το ύψος του τελεφερίκ προς το καζίνο.
-Λ. Πεντέλης: Από το ύψος της διασταύρωσης με την οδό Ξενία.

-Στην περιφερειακή οδό Πεντέλης – Νέας Μάκρης, από το ύψος του Στρατιωτικού Νοσοκομείου 414 έως το ύψος της λεωφόρου Διονύσου.
-Λ. Διονύσου: Από το γήπεδο Διονύσου έως τον Αγιο Πέτρο.
-Οδός Αγίου Μερκουρίου – Βαρυμπόμπης, από το ύψος του εστιατορίου «Λεωνίδας».

Με αλυσίδες σε Υμηττό και Αλεποχώρι

Με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται από τις 10.00 το πρωί η κυκλοφορία των οχημάτων στον Υμηττό, από τη θέση Καλοπούλα. Απαραίτητη είναι η χρήση αλυσίδων και από το 10ο χλμ. της επαρχιακής οδού Αλεποχωρίου έως την παραλιακή οδό της περιοχής.

Στους υπόλοιπους δρόμους της Αττικής η κυκλοφορία διεξάγεται με μικροπροβλήματα, λόγω της ολισθηρότητας.

Λίγο μετά τις 11.00 ήρθη η απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών οχημάτων άνω των 3,5 τόνων στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας, από το ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη έως τον κόμβο Σχηματαρίου.

Στους άλλους δρόμους της Αττικής η κυκλοφορία διεξάγεται με μικροπροβλήματα, ενώ οι οδηγοί πρέπει να δείχνουν μεγάλη προσοχή, λόγω της ολισθηρότητας από τη χιονόπτωση. Επίσης, δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία ανάλογων φορτηγών στην περιφερειακή οδό Ελευσίνας – Θήβας, από το 3,5 χλμ στο ρεύμα προς Θήβα, ενώ είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδα για τα υπόλοιπα οχήματα. Από χθες έχει διακοπεί η κυκλοφορία προς το χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων ενώ κλειστή παραμένει η Εθνική οδός Δράμας – Εξοχής από το 18ο μέχρι και το 38ο χιλιόμετρο λόγω ισχυρής χιονόπτωσης

Με μικροπροβλήματα διεξάγονται τα δρομολόγια των λεωφορείων του ΟΑΣΑ. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού δεν λειτουργούν κάποιες γραμμές στα βόρεια προάστια, όπως στου Παπάγου και την Κηφισιά, ενώ προβλήματα εντοπίζονται και σε περιοχές με δρόμους που έχουν μεγάλη κλίση και σε μικρούς δρόμους, όπως στους δήμους Ζωγράφου, Ηλιούπολης, Πειραιά. Ο ΟΑΣΑ συστήνει στους πολίτες να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του ή να επικοινωνούν με το 11185 προκειμένου να ενημερώνονται για τις τροποποιήσεις των δρομολογίων.

Μικροπροβλήματα στη Στ. Ελλάδα

Μικροπροβλήματα παρατηρούνται από το πρωί και στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, στο ύψος του Μαρτίνου. Η αστυνομία διακόπτει προληπτικά την κυκλοφορία στα διόδια της Τραγάνας προκειμένου τα εκχιονιστικά μηχανήματα να ρίξουν αλάτι και να ανοίξουν το δρόμο.

Φορτηγά ακινητοποιήθηκαν για αρκετές ώρες στην περιοχή της Τραγάνας, κοντά στα διόδια, ενώ έντονες χιονοπτώσεις υπήρξαν και στα ορεινά της βόρειας Εύβοιας χωρίς αξιοσημείωτα προβλήματα. Χιόνια έπεσαν και στα ορεινά της Φθιώτιδας, της Φωκίδας και της Εύβοιας με μικρά πρόβλημα στο επαρχιακό δίκτυο.

Πολύωρη διακοπή ρεύματος υπήρξε τα ξημερώματα σε ορισμένες περιοχές τόσο στη Φθιώτιδα, όσο και στη Βοιωτία.

Στα λευκά περιοχές του νομού Λάρισας – Πού χρειάζονται αλυσίδες

Στα λευκά ντύθηκαν τα ξημερώματα και διάφορες περιοχές του νομού Λάρισας στα ορεινά των δήμων Ελασσόνας, Τεμπών, Αγιάς και Φαρσάλων, χωρίς όμως να σημειωθούν ιδιαίτερα προβλήματα.

Τα εκχιονιστικά μηχανήματα της περιφέρειας Θεσσαλίας που τέθηκαν σε επιφυλακή, έριξαν αλάτι από τις πρώτες πρωινές ώρες ώστε να διατηρηθεί το οδικό δίκτυο ανοιχτό.

Αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες κυρίως λόγω παγετού στο επαρχιακό δίκτυο Ελάφου-Σκλήθρου-Άρτας, από 7ο χλμ., Αγίας- Μελιβοίας και Κατερίνης-Ελασσόνας από το 41ο έως το 54ο χλμ.

Χιόνια και στη Μαγνησία

Έντονη χιονόπτωση αλλά και χιονοθύελλα σημειώθηκε από αργά το βράδυ της Τετάρτης μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, σε περιοχές τις Μαγνησίας και συγκεκριμένα στο τόξο Κεραμιδίου-‘Ανω Βόλου-Λαύκου. Ωστόσο, οι δρόμοι σε όλες τις περιοχές του νομού παρέμειναν ανοιχτοί, καθώς επιχείρησαν 30 εκχιονιστικά μηχανήματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Στο Πήλιο το χιόνι έχει φτάσει περίπου στο 1 μέτρο. Αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες στους οδηγούς των οχημάτων που κινούνται στο επαρχιακό δίκτυο Βόλου-Τσαγκαράδας (Άνω κλάδος) από το χωρίο Κατηχώρι και από το 13 χλμ. Ε.Ο. Βόλου στο Πήλιο.

Κάτω από το μηδέν ο υδράργυρος στη δυτική Μακεδονία

Χαμηλές θερμοκρασίες επικρατούν στη βόρεια Ελλάδα, με τον υδράργυρο να έχει πέσει σε Νευροκόπι και Φλώρινα στους -3 βαθμούς Κελσίου, και σε Καστοριά και Κοζάνη στους -2. Στην Καβάλα το θερμόμετρο έδειξε μηδέν βαθμούς Κελσίου, στις Σέρρες 2, στην Αλεξανδρούπολη 3, ενώ στη Θεσσαλονίκη η ελάχιστη θερμοκρασία ήταν στους 4 βαθμούς Κελσίου.

Στα «λευκά» ντύθηκαν αρκετές περιοχές της ορεινής Χαλκιδικής, χωρίς ωστόσο να παρουσιάζονται ιδιαίτερα προβλήματα. Σύμφωνα με την αστυνομική διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά και αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται μόνο οι οδηγοί που θα κινηθούν προς τα χιονοδρομικά κέντρα στο Καϊμακτσαλάν Πέλλας και στο Σέλι Ημαθίας.

Μετ’ εμποδίων οι μετακινήσεις και στο οδικό δίκτυο της Πελοποννήσου

Προβλήματα λόγω του χιονιά παρατηρούνται και στο οδικό δίκτυο των νομών Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας και Λακωνίας.

Συγκεκριμένα, στην Αργολίδα, η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται με δυσχέρεια και μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες από το 32ο έως το 70ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Ναυπλίου-Λυγουριού-Κρανιδίου και στο επαρχιακό δίκτυο των δημοτικών ενοτήτων Αχλαδοκάμπου, Καρυάς και Λιμνών.

Στην Αρκαδία, είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες στην εθνική οδό Τρίπολης-Πάτρας, από το 37ο χιλιόμετρο έως τα όρια με το νομό Αχαΐας, στην εθνική οδό Λεβιδίου-Νεμέας, στην παλαιά εθνική οδό Τρίπολης-Σπάρτης από το 10ο έως το 24ο χιλιόμετρο, στις επαρχιακές οδούς Άστρους-Αγίου Πέτρου, Άστρους-Καστανίτσας και Λεωνιδίου-Κοσμά, καθώς και στην δασική οδό Άνω Οστρακίνα (χιονοδρομικό κέντρο)-Βυτίνα.

Στην Κορινθία, η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται με αντιολισθητικές αλυσίδες από τo 18ο χιλιόμετρο και άνω της επαρχιακής οδού Ξυλοκάστρου – Τρικάλων από τo 1ο χιλιόμετρο και άνω επαρχιακής οδού Τρικάλων – Καρυάς, από τo 16ο χιλιόμετρο και άνω της επαρχιακής οδού Δερβενίου – Γκούρας, από το 9ο χιλιόμετρο έως 16ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Γκούρας – Κιάτου, από το 10ο χιλιόμετρο έως 18ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Γκούρας – Δερβενίου, από το 10ο χιλιόμετρο έως 18ο χιλιόμετρο της επαρχιακής Γκούρας – Λυκουριάς και από το 1ο χιλιόμετρο και άνω της επαρχιακής οδού Περαχώρας-Σχοίνου.

Στη Λακωνία, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων έχει από το 13ο χιλιόμετρο έως το 14ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Αγίου Δημητρίου Ζάρακος-Κρεμαστής, ενώ η κυκλοφορία διεξάγεται με αντιολισθητικές αλυσίδες από το 24ο έως το 45ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Τρίπολης – Σπάρτης και στην επαρχιακή οδό Καρυών-Βρεσθένων.

Χιόνισε σε ορεινές περιοχές της Ρόδου

Χιόνι όμως έπεσε το πρωί και στις ορεινές περιοχές του Ατταβύρου και του Προφήτη Ηλία στο νησί της Ρόδου. Η χιονόπτωση περιορίστηκε στις κορυφές των δύο βουνών, όμως η θερμοκρασία σε όλο το νησί είναι ιδιαίτερα χαμηλή.

Αποκλείστηκαν δρόμοι στα ορεινά των Χανίων

Το κύμα κακοκαιρίας έπληξε και τα Χανιά, προκαλώντας προβλήματα στο ορεινό οδικό δίκτυο. Ειδικότερα, λόγω χιονόπτωσης αποκλείστηκαν τμήματα των οδικών αξόνων προς Σφακιά από τις περιοχές Κράπη και Ασκύφου, στην θέση Πέτρα Σελί μετά τον Σέμπρωνα στο Ανατολικό Σέλινο, ενώ έκλεισε και το οδικό δίκτυο προς το οροπέδιο Ομαλού μετά το χωριό Λάκκοι.

Μικροπροβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες

Ισχυροί βορειοανατολικοί άνεμοι, που φθάνουν κατά τόπους τα 9 με 10 μποφόρ, πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές στο Αιγαίο, με αποτέλεσμα να είναι σε ισχύ από το πρωί απαγορευτικό απόπλου στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου.

Κλειστό είναι το πορθμείο Αγ. Μαρίνα – Νέα Στύρα. Δεν εκτελούνται επίσης τα δρομολόγια των πλοίων σε Καβάλο-Πρίνο, Κεραμωτή-Θάσο, Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη και Ηγουμενίτσα-Λευκίμμη.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας καλεί τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί λόγω του παγετού που θα επικρατήσει ιδιαίτερα τις πρωϊνές ώρες.

Ο Δήμος Αθηναίων διαθέτει για τους άστεγους δύο θερμαινόμενες αίθουσες, στη Λέσχη Φιλίας Κουκακίου και στην Αίθουσα γυμναστηρίου ΟΠΑΝΔΑ στο Παγκράτι.

Παράλληλα, το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων βρίσκεται σε 24ωρη επιφυλακή με ομάδες δράσης.

Αποκατάσταση των δρομολογίων στα μέσα σταθερής τροχιάς

Κανονικά διεξάγονται αυτή τη στιγμή τα δρομολόγια του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου σε όλο το μήκος του δικτύου. Νωρίτερα, τα δρομολόγια με κατεύθυνση προς Κηφισιά εκτελούνταν μόνο μέχρι τον σταθμό «Ειρήνη», καθώς οι ράγες του ηλεκτρικού είχαν καλυφθεί από χιόνι με αποτέλεσμα να μην μπορεί να πραγματοποιηθεί η κυκλοφορία των συρμών.

Κανονικά οι πτήσεις

Το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» είναι ανοικτό και λειτουργεί κανονικά, ενώ δεν έχει ακυρωθεί καμία πτήση.

Έντονη χιονόπτωση παρατηρείται κατά μήκος του εθνικού οδικού δικτύου στη Φθιώτιδα, την ώρα που συνοικίες της Λαμίας ντύθηκαν στα λευκά. Το περισσότερο χιόνι έπεσε στο Καλαμάκι και στη Δίβρη, όπου το χιόνι έφθασε τους 10 πόντους, ενώ λιγότερο χιόνι έπεσε αυτήν τη φορά προς τα χωριά της Υπάτης.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση βρίσκεται επί ποδός, με εκχιονιστικά μηχανήματα να επεμβαίνουν όπου χρειάζεται, ενώ συνεχής είναι η ρίψη αλατιού σε δρόμους και πεζοδρόμια. Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων στην πόλη.

%ce%ba%cf%81%ce%b7%cf%84%ce%b7

Στη Λέσβο έχει χιονίσει στα ορεινά ενώ χιονόνερο ρίχνει μέσα στην πόλη της Μυτιλήνης. Ανοιχτοί σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Νίκο Καρασάβα παραμένουν όλοι οι δρόμοι στις περιοχές όπου χιονίζει και συγκεκριμένα στον ορεινό όγκο του Ολύμπου στην περιοχή της Αγιάσου και στις περιοχές Αμπελικού και Μεγαλοχωρίου, στον ορεινό όγκο του Λεπετύμνου βόρεια του Μανταμάδου και στη δυτική Λέσβο στις περιοχές Σκαλοχωρίου, Άντισσας, Βατούσας και Χιδήρων.

%ce%bb%ce%b5%cf%83%ce%b2%ce%bf%cf%82

Χιόνια και στη βόρεια Χίο όπου γίνεται προσπάθεια να παραμείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι. Χιόνια και στα ορεινά της Σάμου. Λόγω των θυελλωδών ανέμων απαγορεύθηκε ο απόπλους των πλοίων από και προς τα νησιά. Το απαγορευτικό «έπιασε» στο λιμάνι της Μυτιλήνης το πλοίο «Νήσος Μύκονος», προερχόμενο από Καβάλα και Λήμνο με προορισμό τη Χίο και τη Σάμο.

Η κακοκαιρία πλήττει και τις Κυκλάδες. Στη Νάξο παρατηρείται έντονη χιονόπτωση, η οποία ξεκίνησε το βράδυ της Τετάρτης. Το χιόνι στο Φιλώτι και στην Κωμιακή πέφτει πυκνό, με τις αυλές, τα σπίτια, τα αυτοκίνητα και τους δρόμους να ντύνονται στα λευκά.

%ce%bd%ce%b1%ce%be%ce%bf%cf%83

Συμβουλές της ΕΛΑΣ για τις μετακινήσεις σε παγωμένους δρόμους

Την προσοχή των πολιτών εφιστά η Ελληνική Αστυνομία για τις μετακινήσεις τους σε περιπτώσεις δυσμενών καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα, η ΕΛΑΣ συστήνει στους πεζούς:

-Να περπατούν με μεγάλη προσοχή ιδιαίτερα τις πρώτες πρωινές και νυκτερινές ώρες, καθώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα οι δρόμοι να είναι παγωμένοι.
-Να φροντίσουν να φορούν τα κατάλληλα υποδήματα όταν πρόκειται να μετακινηθούν.
-Να προτιμούν για τις μετακινήσεις τους τα μέσα μαζικής μεταφοράς.
-Να αποφεύγουν να περπατούν στα τμήματα των δρόμων και των πεζοδρομίων όπου υπάρχει παγετός.

Παράλληλα, οι οδηγοί:

-Να φροντίζουν το όχημά τους να έχει αντιολισθητικές αλυσίδες.
-Να χρησιμοποιούν πάντα τις αντιολισθητικές αλυσίδες όπου υπάρχουν ειδικές συνθήκες κυκλοφορίας (παγετός, κ.λπ.).
-Να φορούν πάντα τη ζώνη ασφαλείας.
-Να ενημερώνονται για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου αν πρόκειται να ταξιδέψουν.
-Να ελέγχουν την καλή λειτουργία των συστημάτων του αυτοκινήτου τους.
-Να φροντίζουν ώστε να είναι εφοδιασμένοι με αρκετά καύσιμα.
-Να μειώνουν ταχύτητα και να αφήνουν αρκετή απόσταση από το προπορευόμενο όχημα για να μπορούν να σταματήσουν με ασφάλεια.
-Να μη φρενάρουν απότομα γιατί υπάρχει κίνδυνος να εκτραπούν της πορείας τους. Με τον ίδιο τρόπο να λειτουργούν και όταν πρόκειται να επιταχύνουν ή να στρίψουν.
-Να έχουν αναμμένα τα φώτα πορείας για να γίνονται πιο εύκολα αντιληπτοί, ιδαιίτερα όπου δεν υπάρχει μεγάλη ορατότητα.
-Να διατηρούν τα φώτα και τους υαλοκαθαριστήρες του οχήματός τους πάντα καθαρούς.
-Να οδηγούν με χαμηλή ταχύτητα για να έχουν τη δυνατότητα ελέγχου του οχήματός τους.
-Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν διασχίζουν γέφυρες, ανισόπεδες διαβάσεις και δρόμους που δεν είναι πολυσύχναστοι.
-Αν οδηγούν σε επαρχιακό δρόμο, να αποφεύγουν τους χιονισμένους χωματόδρομους.
-Να έχουν στο νου τους ότι ενδεχομένως να χρειαστεί πολύ μεγαλύτερος χρόνος για να ακινητοποιήσουν το όχημά τους όταν οδηγούν σε παγωμένο δρόμο.

Εάν ακινητοποιηθεί το όχημά τους:

-Να μην προσπαθήσουν να «γκαζώσουν» για να απεγκλωβιστούν, γιατί οι τροχοί κινδυνεύουν να εισχωρήσουν ακόμα πιο βαθιά ειδικά σε πολύ χιονισμένα σημεία.
-Να μετακινήσουν δεξιά και αριστερά τους τροχούς μερικές φορές προκειμένου να διώξουν το χιόνι από τους τροχούς.
-Να ειδοποιήσουν αμέσως τις αστυνομικές αρχές.
-Να παραμείνουν στο αυτοκίνητό τους και να ανάβουν τη μηχανή για 10 λεπτά ανά ώρα, ελέγχοντας ώστε η εξάτμιση να είναι καθαρή από χιόνι.

Η πρόγνωση του καιρού

Στην Αττική αναμένονται σήμερα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας χιονοπτώσεις στα δυτικά και βόρεια τμήματα, ενώ χιονόνερο θα σημειωθεί στις υπόλοιπες περιοχές. Χιονοκαταιγίδα αναμένεται στα δυτικά και βόρεια, ενώ σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν στα παραθαλάσσια ανατολικά – βορειοανατολικά τμήματα.

Σταδιακά μέσα στην ημέρα παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και στα κεντρικά τμήματα του νομού, ενώ πρόσκαιρη χιονόπτωση αναμένεται στην πόλη των Αθηνών, καθώς και σε παραθαλάσσιες περιοχές, αλλά σχετικά γρήγορα θα «γυρίσει» σε χιονόνερο.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες – βορειοανατολικές διευθύνσεις 7 – 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 5 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.