Με κρύο θα γιορταστούν τα φετινά Χριστούγεννα

Με τσουχτερό κρύο θα γιορτάσουν τα Χριστούγεννα οι περισσότερες περιοχές της χώρας, αν και ο καιρός βελτιώνεται σταδιακά. Πιο αναλυτικά για σήμερα Σάββατο, παραμονή των Χριστουγέννων, περιμένουμε τοπικές βροχές ή χιονόνερο στο Πήλιο, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και λίγα χιόνια κυρίως στα ορεινά της Κρήτης.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες, βορειοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς 3 με 4 μποφόρ, αλλά στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 5 με 6 και τοπικά τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία με παγετό κατά τόπους στα ηπειρωτικά θα κυμανθεί στα βόρεια από -6 έως 10, στα κεντρικά από -5 έως 15, στα Δυτικά, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα από 4 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική, αναμένονται νεφώσεις με τοπικό χιονόνερο στα βόρεια και τα ανατολικά και παροδικές χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα αλλά γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι βοριάδες θα φθάσουν τα 4 με 5, στα ανοιχτά όμως τα 6 με 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Και στη Θεσσαλονίκη αναμένεται λιακάδα. Βοριάδες 3 με 5 μποφόρ με εξασθένηση αργότερα και θερμοκρασία από -4 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή, ανήμερα των Χριστουγέννων, ενώ αρχικά ο ουρανός θα είναι γενικά αίθριος, εκτός από την Κρήτη όπου το πρωί ίσως βρέξει για λίγο, από το μεσημέρι και μετά οι αραιές νεφώσεις θα αρχίσουν να πυκνώνουν στα βόρεια και ανατολικά τμήματα της χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα πελάγη έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές, θα κυμανθεί στα βόρεια από -6 έως 11, στα κεντρικά από -4 έως 14-15, στις Κυκλάδες, την Κρήτη και Δωδεκάνησα από 5 έως 13 βαθμούς Κελσίου.