Χιόνια σε Πάρνηθα και Πεντέλη- Τι καιρό θα κάνει τα Χριστούγεννα

Λίγο μετά τις 7.30 το πρωί διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην περιφερειακή οδό Πεντέλης – Νέας Μάκρης, από το ύψος της οδού Πανός έως τον Ιερό Ναό του Αγίου Πέτρου, λόγω χιονόπτωσης, όπως ανακοίνωσε η Τροχαία. Με την χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην Λεωφόρο Πάρνηθας από το ύψος του Τελεφερίκ προς το καζίνο. Στην Κρήτη, όπου δεκάδες χωριά έχουν καλυφθεί από χιόνι, μια παρέα νεαρών εγκλωβίστηκε στα Λιβαδιώτικα Όρη. Από τις 4 τα ξημερώματα είναι σε εξέλιξη επιχείρηση της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις νεαροί ειδοποίησαν τις αρχές ότι εχουν εγκλωβιστεί στα χιόνια με το 4Χ4 όχημα τους και δεν μπορούν να επιστρέψουν στο σημείο από το οποίο ξεκίνησαν, καθώς δεν έχουν τον απαιτούμενο εξοπλισμό στο αυτοκίνητο, μεταδίδει το cretalive.gr. Στην Ιεράπετρα το χιόνι έφτασε μέχρι την παραλία και σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής τέτοιο θέαμα είχαν να δουν εδώ και 25 χρόνια.

%ce%b9%ce%b5%cf%81%ce%b1%cf%80%ce%b5%cf%84%cf%81%ce%b1-%cf%87%ce%b9%ce%bf%ce%bd%ce%b9

Τα χωριά στον ορεινό όγκο του νησιού έχουν καλυφθεί από χιόνι προσφέροντας ένα μαγευτικό θέαμα. Κλειστά αναμένεται να μείνουν και σήμερα πολλά σχολεία σε ορεινές περιοχές του νησιού. Στο Λασίδι, στο νησάκι του Μόχλου, εμφανίστηκε υδροστρόβιλος. Το βίντεο που κατέγραψε ερασιτενχική κάμερα αναρτήθηκε στο facebook και δημσιεύθηκε στο cretapost.gr.

Για σήμερα η ΕΜΥ προβλέπει για την Κρήτη παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα ανατολικά. Στα ορεινά – ημιορεινά της Κρήτης θα σημειωθούν χιονοπτώσεις. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα νοτιοανατολικά. Oι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα Δυτικά 7, και τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Χαμηλές θερμοκρασίες και παγετός επικρατούν και στη Φλώρινα. Με απόφαση του Δημάρχου Γιάννη Βοσκόπουλου σήμερα Παρασκευή τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα ξεκινήσουν στις 09.00 πμ ενώ οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Επίσης στο δήμο Γρεβενών τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα ξεκινήσουν στις 9:15 π.μ. εξ αιτίας των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν τις πρωινές ώρες.

Για σήμερα η ΕΜΥ προβλέπει στα ανατολικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Πιθανότητα μεμονωμένες καταιγίδων στα νοτιοανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στο Αιγαίο 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα Ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Ο καιρός των Χριστουγέννων

Αύριο Σάββατο, παραμονή Χριστουγέννων στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά αναμένονται λίγες νεφώσεις. Στα υπόλοιπα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή χιονόνερο κυρίως στην Κρήτη οπού στα ορεινά θα σημειωθούν τοπικές χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 4 με 5 και στο αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από τα
βόρεια. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά. Παγετός κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Την Κυριακή, αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στην Κρήτη. Από το μεσημέρι θα αναπτυχτούν αραιές νεφώσεις που στα βόρεια και ανατολικά βαθμιαία θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές. Παγετός κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Την Δευτέρα αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα ανατολικά και νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.