Κρύο, χιόνια και παγετός: Τι καιρό θα κάνει μέχρι τα Χριστούγεννα

Λευκά Χριστούγεννα από ότι φαίνεται θα κάνουν πολλές πόλεις στην Ελλάδα.

Τις τελευταίες μέρες οι χαμηλές θερμοκρασίες είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού και σύμφωνα με τις προβλέψεις δεν αναμένεται να αλλάξει το σκηνικό.

Ακολουθεί η πρόβλεψη του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για τις επόμενες ημέρες, μέχρι και τη Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου.

Για την Πέμπτη 22-12-2016 στα δυτικά ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Στα βόρεια λίγες νεφώσεις που πρόσκαιρα θα αυξηθούν. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές η χιονόνερο και στα ορεινά-ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας και της Κρήτης παροδικές χιονοπτώσεις. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα νοτιοανατολικά. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα Ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στο Αιγαίο 7 τοπικά 8 Μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά. Παγετός κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Για την Παρασκευή 23-12-2016, ο καιρός στα δυτικά και τα βόρεια θα είναι γενικά αίθριος και στα υπόλοιπα θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα ορεινά -ημιορεινά της Κρήτης θα σημειωθούν χιονοπτώσεις. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα νοτιοανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 5 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 τοπικά 8 Μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Παγετός κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Για το Σάββατο 24-12-2016, στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις. Στα υπόλοιπα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές αναμένονται κυρίως στην Κρήτη όπου στα ορεινά θα σημειωθούν τοπικές χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα είναι σε μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά, ενώ παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Την Κυριακή 25-12-2016 ανήμερα των Χριστουγέννων, ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος και από το απόγευμα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που στα βόρεια και ανατολικά θα είναι κατά τόπους πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα είναι σε μικρή περαιτέρω άνοδο, ενώ παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.

Για τη Δευτέρα 26-12-2016, προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα ανατολικά και νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ για σήμερα:

Μακεδονία, Θράκη 
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές ή χιονόνερο κυρίως στην Κεντρική Μακεδονία και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά με βαθμιαία βελτίωση.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -4 ως 8 βαθμούς κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος 
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 6 ως 13 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 6 με 8 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος 
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Στα ορεινά και βαθμιαία και στα ημιορεινά παροδικές χιονοπτώσεις.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 βαθμιαία στα νότια τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 4 ως 10 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία στα ορεινά της Κρήτης παροδικές χιονοπτώσεις.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 8 ως 12 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα 
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 8 ως 12 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική 
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά και βαθμιαία παροδικές χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα (πάνω από 1000μ.)
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 5 ως 10 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη 
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσεων στα ορεινά και βαθμίαια βελτίωση.
Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από -3 ως 7 βαθμούς κελσίου.