Aλλάζει ο καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας και βροχές

Βροχερός θα είναι ο καιρός σε πολλές περιοχές της χώρας. Από το πρωί σε αρκετά σημεία της Αττικής βρέχει. Την ίδια ώρα το θερμόμετρο πέφτει.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές η χιονόνερο κυρίως στην κεντρική Μακεδονία και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά με βαθμιαία βελτίωση.Ανεμοι: βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ.Θερμοκρασια: από -05 (μείον 5) έως 08 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος.Ανεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο 6 με 7 μποφόρ.Θερμοκρασια: από 02 έως 13 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 6 με 8 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές η χιονόνερο. Στα ορεινά και βαθμιαία και στα ημιορεινά παροδικές χιονοπτώσεις.Ανεμοι: βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 και βαθμιαία στα νότια τοπικά 8 μποφόρ.Θερμοκρασια: από 02 έως 10 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία στα ορεινά της Κρήτης παροδικές χιονοπτώσεις.Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ.Θερμοκρασια: από 08 έως 12 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές.Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ.Θερμοκρασια: από 08 έως 12 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά και βαθμιαία παροδικές χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα (πάνω από 1000μ).Ανεμοι: βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ.Θερμοκρασια: από 04 έως 10 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσεων στα ορεινά και βαθμιαία βελτίωση.Ανεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.Θερμοκρασια: από -03 (μείον 3) έως 07 βαθμούς κελσίου.

Πρόγνωση για την Πέμπτη 22-12-2016

Καιρός: στα δυτικά γενικά αίθριος. Στα βόρεια λίγες νεφώσεις πουΠρόσκαιρα θα αυξηθούν. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές η χιονόνερο και στα ορεινά-ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας και της Κρήτης παροδικές χιονοπτώσεις. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα νοτιοανατολικά.Ανεμοι: στα δυτικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. ΣταΑνατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στο Αιγαίο 7 τοπικά 8Μποφόρ.Θερμοκρασια: σε μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά. Παγετός κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.