Νέο κύμα κακοκαιρίας με βροχές και χιόνια

Αλλάζει από σήμερα το σκηνικό του καιρού στη χώρα με πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια σε πολλές περιοχές.

Πιο συγκεκριμένα, από το βράδυ έρχεται νέος χιονιάς από τα δυτικά.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: γενικά αίθριος. Βαθμιαία από το βράδυ στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις και αργά τη νύχτα βροχή η χιονόνερο στα πεδινά και παροδικές ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά. Άνεμοι: μεταβλητοί ασθενείς και από το βράδυ στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από -04 (μείον 4) έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: τοπικές νεφώσεις και βαθμιαία πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στο Ιόνιο. Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 3 με 4 και τοπικά στο Ιόνιο έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 05 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο από -4 (μείον 4) έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι τοπικά θα αυξηθούν. Ανεμοι: μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά βόρειοι έως 4 μποφόρ με τάση ενίσχυσης τη νύχτα. Θερμοκρασία: από -02 (μείον 2) έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι τοπικά θα αυξηθούν. Άνεμοι: βόρειοι 3 με 4 και στα ανατολικά έως 5 μποφόρ με τάση ενίσχυσης τη νύχτα. Θερμοκρασία: από 07 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα Καιρός: λίγες νεφώσεις που από τη νύχτα στα βόρεια τοπικά θα αυξηθούν. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ με ενίσχυση τη νύχτα. Θερμοκρασία: από 06 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Καιρός: λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι τοπικά θα αυξηθούν . Άνεμοι: μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά βόρειοι έως 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 02 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: γενικά αίθριος. Άνεμοι: μεταβλητοί ασθενείς και από το βράδυ ανατολικοί έως 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από -03 (μείον 3) έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για αύριο Τετάρτη 21-12-2016

Καιρός: στα δυτικά και τα βόρεια παροδικές νεφώσεις και στο Ιόνιο . Πιθανότητα τοπικών βροχών η μεμονωμένων καταιγίδων με βελτίωση από το βράδυ. Στα υπόλοιπα νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, της Κρήτης και πρόσκαιρα τοπικά στα κεντρικά και βόρεια ημιορεινά, παροδικές χιονοπτώσεις .Άνεμοι: στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 με 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: σε πτώση. Παγετός κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.