Χριστούγεννα 2016: Τι καιρό θα κάνει τις γιορτές;

Μετά τις χιονοπτώσεις που σημειώθηκαν τις τελευταίες μέρες στη χώρα και την κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας φαίνεται ότι τα Χριστούγεννα θα έχουμε ηπιότερο καιρό με λίγο υψηλότερες θερμοκρασίες, ενώ οι βροχές και τα χιόνια δείχνουν να μας εγκαταλείπουν για την ώρα.

Όπως και τις προηγούμενες χρονιές δεν φαίνεται κάποια αξιόλογη μεταβολή του καιρού με έντονα καιρικά φαινόμενα,αλλά γενικώς θα υπάρχουν κάποια σκαμπανεβάσματα της θερμοκρασίας και κάποιες τοπικές βροχές ανήμερα των γιορτών.
Με τα μέχρι τώρα στοιχεία δεν φαίνεται κάποια μεταβολή του καιρού μέχρι και τις 24 Δεκέμβρη.

Ωστόσο μια πρόσκαιρη αλλαγή δείχνει να έχει ο καιρός την ημέρα των Χριστουγέννων με συννεφιά και κάποιες βροχές σε ορισμένες περιοχές της χώρας.
Από τα Χριστούγεννα και μετά φαίνεται να μπαίνουμε σε μια τροχιά βροχών και νότιων ανέμων στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας τουλάχιστον για τις επόμενες 2-3 μέρες μετά τα Χριστούγεννα.

Από εκεί και πέρα μετά τις 28 φαίνεται μια πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς πάλι θα έχουμε αλλαγή του καιρού ωστόσο είναι ακόμα νωρίς για να προβλέψουμε που ακριβώς θα πέσουν οι βροχές και αν θα επηρεάσουν το μεγαλύτερο κομμάτι της χώρας η κάποιες μόνο περιοχές.

Συνοψίζοντας για να γίνει πιο κατανοητή η τάση του καιρού, σύμφωνα με το αξιόπιστη ιστοσελίδα καιρού weather-in-greece.gr, μέχρι και τις 24 Δεκέμβρη δεν φαίνεται κάποια αλλαγή του καιρού. Συγκεκριμένα θα έχουμε καλοκαιρία με άνοδο της θερμοκρασίας και κρύο μόνο νωρίς το πρωί και τις βραδινές ώρες.

Τα Χριστούγεννα φαίνεται ο καιρός να γίνεται πιο μουντός με την συννεφιά να καλύπτει μεγάλο κομμάτι της χώρας και κυρίως της ανατολικής και νότια νοτιοανατολικής χώρας. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν στην νότια νησιωτική χώρα , στα νοτιοδυτικά τμήματα της Ελλάδας και πιθανώς και στην ανατολική νοτιοανατολική ηπειρωτική χώρα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες ενώ η πιθανότητα να χιονίσει στα χιονοδρομικά είναι μικρή εκτός από κάποιες παροδικές χιονοπτώσεις ίσως στις κορυφές των βουνών της κεντρικής χώρας αν υπάρξουν κάποια φαινόμενα εκεί.

 

Ο καιρός θα βελτιωθεί μέχρι και τις 26 Δεκέμβρη ενώ τα στοιχεία δείχνουν νέα μεταβολή το διήμερο 27-28 Δεκέμβρη με βροχές και επικράτηση νότιων ανέμων. Αυτή την φορά ίσως επηρεαστεί μεγαλύτερο κομμάτι της χώρας και με πιο έντονα φαινόμενα.

Αυτό είναι αρκετά νωρίς για να το πούμε με σιγουριά τι θα γίνει και κατά πόσο θα μας επηρεάσει αυτή η μεταβολή.

Μετά τις 28 Δεκέμβρη πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού ενώ ανήμερα της Πρωτοχρονιάς δείχνει και πάλι να αλλάζει ο καιρός με βροχές και νότιους ανέμους.