Συνελήφθησαν 12 άστεγοι που είχαν βρει καταφύγιο στο Ιπποκράτειο

Στην συλληψη 12 αστέγων που είχαν βρει καταφύγει στο «Ιπποκράτειο» νοσοκομείο προχώρησαν οι αρχές της Θεσσαλονίκης, ύστερα από καταγγελίες για δημιουργία εστιών μόλυνσης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, σε ειδική επιχείρηση (!) εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν 12 άτομα τα οποία, παρά τις συστάσεις να μετακινηθούν σε δομές φιλοξενίας, εξακολουθούσαν να μένουν μέσα σε χώρους του νοσοκομείου. Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα. Στο μεταξύ, χωρίς τις διαδικασίες που απαιτούνται για την μακρόχρονη παραμονή τους, άστεγοι του δήμου Θεσσαλονίκης μπορούν να φιλοξενηθούν στο Υπνωτήριο, μέχρι και την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου, οπότε και προβλέπεται ότι θα διαρκέσει το ψύχος.

«Από σήμερα και μέχρι την Παρασκευή, άστεγοι μπορούν να έρχονται από τις 5 το απόγευμα στη δομή που στεγάζεται σε κτίριο στην οδό Ανδρέου Γεωργίου 13 και να φιλοξενούνται, χωρίς να έχουν προηγουμένως υποβληθεί στις απαιτούμενες ιατρικές και ψυχιατρικές εξετάσεις», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Κλειώ Σαββάκη, υπεύθυνη του μοναδικού ξενώνα φιλοξενίας αστέγων στον δήμο Θεσσαλονίκης που λειτουργεί από την «Άρσις-Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων» σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την κ. Σαββάκη, από τις 70 κλίνες, είναι ήδη κατειλημμένες οι 40 αλλά σε ακραίες καιρικές συνθήκες, η δομή μπορεί να φιλοξενήσει και περισσότερους ανθρώπους. «Οσοι πάντως συναντούν κάποιον άστεγο στην περιοχή τους», προσθέτει, «μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο του Υπνωτηρίου, 2310528811».