Σκληρές αερομαχίες ελληνικών μαχητικών με τουρκικά F-16 στο Αιγαίο

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο. Δύο τουρκικά μαχητικά F-16 παραβίασαν σήμερα το πρωί τον εθνικό εναέριο χώρο στην περιοχή μεταξύ Λέσβου-Χίου. Αμέσως αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν εικονικά από δύο ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη ωστόσο όμως αρνήθηκαν να σταματήσουν την παράτυπη πτήση και η αναχαίτιση εξελίχθηκε σε αερομαχία.

Αμέσως μετά τα τουρκικά F-16 εξήλθαν από τον ελληνικό εναέριο χώρο, ωστόσο λίγο αργότερα εισήλθαν εκ νέου στο FIR Αθηνών χωρίς άδεια και προχώρησαν σε παραβίαση του ελληνικού εναέριου χώρου στην περιοχή μεταξύ Χίου και Σάμου. Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγη ώρα η αναχαίτιση από τα ελληνικά μαχητικά εξελίχθηκε σε εμπλοκή.

Μετά τη δεύτερη εικονική αερομαχία οι Τούρκοι πιλότοι κινήθηκαν νοτιοανατολικά, πετώντας στην περιοχή των Δωδεκανήσων και βγήκαν τελικά από τον ελληνικό εναέριο χώρο από την περιοχή ανατολικά της Ρόδου.

Σημειώνεται ότι μετά την διπλή αερομαχία των ελληνικών με τα τουρκικά F-16, το αεροσκάφος που μετέφερε τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο μαζί με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων, της Χρυσής Αυγής,της Ένωσης Κεντρώων που είναι μέλη της Επιτροπής Άμυνας της Βουλής και δημοσιογράφους προσγειωνόταν στο αεροδρόμιο της Ρόδου.

Από εκεί, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και οι βουλευτές μετέβησαν με δύο μεταφορικά ελικόπτερα Σινούκ στο Καστελόριζο.