Αναβλήθηκε για τη Δευτέρα η συζήτηση για την έκδοση των Τούρκων στρατιωτικών

Την ερχόμενη Δευτέρα θα συζητηθεί τελικά η έκδοση ή μη των Τούρκων αξιωματικών που έφτασαν με ελικόπτερο στην Ελλάδα την επομένη της απόπειρας πραξικοπήματος στην Τουρκία, το βράδυ της 15ης Ιουλίου.

Το Συμβούλιο συνήλθε σήμερα για το αίτημα έκδοσης τριών από τους Τούρκους στρατιωτικούς, ωστόσο η διαδικασία δεν προχώρησε, καθώς δύο από τους εκζητούμενους από τις τουρκικές αρχές δεν είχαν συνήγορο. Έτσι, διορίστηκε συνήγορος από το δικαστήριο και οι διαδικασίες διακόπηκαν για να ενημερωθεί.

Παράλληλα, η δικηγόρος που εκπροσωπεί τον τρίτο εκζητούμενο, κ. Σταυρούλα Τομαρά, ζήτησε από το δικαστήριο διακοπή της διαδικασίας, καθώς στις 30 Νοεμβρίου 2016, έφτασαν από την Τουρκία στοιχεία που είχαν ζητήσει οι ελληνικές αρχές, τα οποία, όπως είπε η συνήγορος, δεν έχουν μεταφραστεί. Τόνισε επίσης ότι στα νέα στοιχεία που απέστειλαν οι τουρκικές αρχές δεν περιλαμβάνεται η κρίσιμη, κατά την υπεράσπιση, κατάθεση του προϊσταμένου των αξιωματικών.

Σημειώνεται ότι έχει επίσης διακοπεί, για την Τρίτη, η συνεδρίαση του Συμβουλίου που -υπό άλλη σύνθεση- έχει ήδη ξεκινήσει την διαδικασία για τους τρεις πρώτους Τούρκους στρατιωτικούς.