«Εγκληματική» η εγκατάληψη της υγείας στη Σάμο

Ανοιχτή επιστολή στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά

 

Την «απαράδεκτη και εγκληματική» κατάσταση που επικρατεί στη Σάμο σε ότι αφορά την παροχή νοσοκομειακής περίθαλψης και δη τη λειτουργία του  ΕΚΑΒ της Σάμου, θίγουν η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Νομού Σάμου κυρία Βασιλική Βρυνιώτη και ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Σάμου της ΑΔΕΔΥ κ. Σταμάτης Φιλιππής, σε ανοιχτή επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό.
Η επιστολή εστάλη με αφορμή την απώλεια ενός 34χρονου άνδρα από τροχαίο δυστύχημα στο νησί και το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας.
Στην επιστολή τους αναφέρουν, μεταξύ άλλων, ότι τα θανατηφόρα δυστυχήματα είναι πολλαπλά και καθημερινά τα αιφνίδια περιστατικά, καθώς και ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες του σαμιώτικου λαού το ένα και μοναδικό επανδρωμένο ασθενοφόρο.
«Στη Σάμο», σημειώνουν, «έχουμε συμπολίτες μας που είτε πεθαίνουν στο δρόμο αβοήθητοι, είτε μεταφέρονται στο Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου ή στο νοσοκομείο στο Βαθύ στις καρότσες αγροτικών οχημάτων. Οι Σαμιώτες ξέρουν πολύ καλά ότι αν χρειαστούν ασθενοφόρο ή υγειονομική περίθαλψη δεν θα τη βρουν».
Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ