Ιερώνυμος στον Βούτση: "Το καράβι βουλιάζει και βουλιάζει για όλους μας"

“Το καράβι βουλιάζει και βουλιάζει για όλους μας” σχολίασε μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, σε ολιγόλεπτη συνάντηση με τον Νίκο Βούτση που είχαν στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής πριν από τον καθιερωμένο αγιασμό για την έναρξη των εργασιών της Β’ Συνόδου.

Λιγότερες πικρίες, σύνεση και όχι βιαστικά βήματα ήταν οι προτροπές του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου σε μία συνάντηση πλήρη συμβολισμών και… υπονοουμένων.

«Τα σπίτια μας καίγονται και εμείς τραγουδάμε. Το καράβι βουλιάζει και βουλιάζει για όλους μας. Υπάρχει μεγάλη αγωνία στον κόσμο. Ήμουν στη Νέα Ιωνία και ο κόσμος με ρωτούσε τι γίνεται» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο αρχιεπίσκοπος.

«Είμαστε όλοι στο ίδιο κλαρί. Συναποτελούμε ένα δέντρο με βαθιές ρίζες. Είμαστε έκθετοι στις διεθνείς συγκυρίες. Τα παιδιά μας δεν πρέπει να ζήσουνε με λιγότερες προσδοκίες» απάντησε ο Πρόεδρος της Βουλής.

«Καλή φρόνηση σε ό,τι λέμε και σε ό,τι κάνουμε» είπε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στο τέλος του αγιασμού των βουλευτών, σε ένα μήνυμα με πολλούς αποδέκτες…