Δεν δέχονται μειώσεις στις αποδοχές τους οι δικαστικοί

Αρνούνται να δεχτούν δικαστές και εισαγγελείς περαιτέρω μειώσεις των αποδοχών τους και διαμηνύουν στην κυβέρνηση πως, εάν συμβεί αυτό, δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν… στα καθήκοντά τους.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους, οι έξι δικαστικές ενώσεις κατηγορούν την κυβέρνηση για αθέτηση των προεκλογικών δεσμεύσεών της, αλλά και για παραβίαση με τεχνάσματα των αποφάσεων που τους έχουν δικαιώσει. Οι δικαστικές ενώσεις ξεκαθαρίζουν πως είναι «δικαίωμα αλλά και υποχρέωσή τους» να μη δεχθούν την υποβάθμιση της ζωής τους, συνδέοντας ευθέως τα μισθολογικά τους θέματα με την ποιότητα απονομής της δικαιοσύνης καθώς και την ανεξαρτησία της. Καταλογίζουν, μάλιστα, στην κυβέρνηση ότι με επίκληση του εξορθολογισμού των ειδικών μισθολογίων προωθεί τη δημιουργία δικαστών δύο ταχυτήτων, παρέχοντας επιδόματα μόνο σε όσους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς κατέχουν θέσεις ευθύνης.

Σύμφωνα με το περιεχόμενο της ανακοίνωσής τους, οι δικαστές δεν μπορούν να διαχωριστούν μισθολογικά ανάλογα με τα καθήκοντά τους.