Κλειστός ο δρόμος Λαμίας - Καρπενησίου λόγω κακοκαιρίας

Προβλήματα έχουν δημιουργήσει ισχυρές βροχοπτώσεις των τελευταίων ωρών στη Λαμία και τη Δυτική Φθιώτιδα.

Οι χείμαρροι δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν τον μεγάλο όγκο νερού, με συνέπεια σε αρκετά σημεία να περνά πάνω από το δρόμο Λαμίας – Καρπενησίου.

Στο 12ο χιλιόμετρο του δρόμου Λαμίας – Καρπενησίου, στον σιδηροδρομικό σταθμό του Λιανοκλαδίου, η συγκοινωνία έχει διακοπεί. Οι πυροσβέστες έδωσαν μάχη για να προσεγγίσουν από κάποια πλευρά τη γέφυρα που βρίσκεται στο σημείο και η οποία έχει γεμίσει με νερό.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, τα πυροσβεστικά οχήματα από την Λαμία, δεν μπορούσαν να περάσουν με κατεύθυνση τη δυτική Φθιώτιδα και το Καρπενήσι. Παράλληλα, έχουν εγκλωβιστεί δεκάδες αυτοκίνητα, τα οποία πρόλαβαν και εγκατέλειψαν οι οδηγοί τους. Πυροσβέστες πραγματοποιούν έρευνα για να εντοπίσουν πιθανά εγκλωβισμένα Ι.Χ.

Η κυκλοφορία από την Λαμία προς το Καρπενήσι έχει διακοπεί, καθώς η αστυνομία σταμάτα την κίνηση των αυτοκινήτων λίγο μετά τη Λαμία. Ουρές χιλιομέτρων έχουν δημιουργηθεί, ενώ μηχανήματα της περιφέρειας Στερεάς συμμετέχουν στις επιχειρήσεις απεγκλωβισμού των αυτοκινήτων.

Σε ένα μεγάλο μέρος της περιοχής έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση και πολλά χωρία είναι χωρίς ρεύμα. Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, εκατοντάδες σπίτια στη Λαμία και τα χωριά έχουν πλημμυρίσει.