ΠΟΕΣΥ προς Παππά: Αυτοί είναι οι όροι για τους εργαζομένους στα νέα κανάλια

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), ζητά συγκεκριμένες προϋποθέσεις απασχόλησης για τους εργαζομένους που θα υπογράψουν στις συμβάσεις τους με τους νέους ιδιοκτήτες τηλεοπτικών καναλιών.

Σε ένδειξη αλληλεγγύης, η Ένωση αποφάσισε να στηρίξει τις ενώσεις-μέλη της με κινητοποιήσεις.

Η ΠΟΕΣΥ ζητεί συνάντηση με τον αρμόδιο για το ζήτημα Υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα και θέτει προϋποθέσεις για τις συμβάσεις:

– Απορρόφηση των εργαζομένων, που απασχολούνται στα μη αδειοδοτηθέντα ΜΜΕ, με διατήρηση του συνόλου των εργασιακών και ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων.

– Τήρηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και του συνόλου της εργασιακής και ασφαλιστικής νομοθεσίας, με «ποινή» απώλειας της σχετικής αδείας. Σε περίπτωση βεβαίωσης εκ μέρους των αρμοδίων οργάνων της Πολιτείας εργασιακών και ασφαλιστικών παραβάσεων, γεννάται λόγος καταγγελίας της σχετικής συμβάσεως και αφαίρεσης της αδείας.

-Ρητή πρόβλεψη της σύνδεσης της αδείας με συγκεκριμένη επιχείρηση, που θα εκπέμπει βάσει αυτής, προς διασφάλιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων. Σε περίπτωση, μεταβολής της επιχείρησης αυτής, ρητή πρόβλεψη για διατήρηση των θέσεων εργασίας και των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

-Τήρηση των Κανόνων Δεοντολογίας του Δημοσιογραφικού Επαγγέλματος και του συνόλου της κείμενης νομοθεσίας, υπό την άμεση επίβλεψη και έλεγχο του ΕΣΡ και διασφάλιση των όρων πλουραλιστικής ενημέρωσης, που θα προάγει και θα υπερασπίζεται όλες τις κοινωνικές ομάδες και φορείς, με ποινή καταγγελίας της συμβάσεως και αφαίρεσης της σχετικής αδείας.