Δεσμεύεται η περιουσία του Γ. Αλαφούζου

Δεσμεύθηκε με εντολή εισαγγελέα η κινητή και ακίνητη περιουσία του Γιάννη Αλαφούζου μετά από τον έλεγχο του Κέντρου Ελέγχου Φορολογίας Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ), όπως χαρακτηριστικά γράφει η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Αυγή. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η απόφαση για την οποία έχουν ενημερωθεί οι τράπεζες, ελήφθη επειδή ο εν λόγω επιχειρηματίας δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει ποσά που αφορούσαν τις χρήσεις 2000-2012.

Το ποσό για το οποίο δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει την προέλευσή του σύμφωνα με τις πληροφορίες ανέρχεται στο ύψος των 50 εκατ. ευρώ.

Άμεση ήταν η αντίδραση του Γιάννη Αλαφούζου στην είδηση της παραγγελίας δέσμευσης των περιουσιακών του στοιχείων. Σε ανακοίνωσή του καθιστά σαφές πως όλα του τα έσοδα προέρχονται από ναυτιλιακές δραστηριότητες στο εξωτερικό και πως οι μόνες εντός των συνόρων δραστηριότητές του αφορούν στο χώρο των ΜΜΕ και στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Έκανε μάλιστα λόγο για γνωστά κέντρα που αντιμάχονται λυσσωδώς κάθε του δραστηριότητα και κατέληξε αναφέροντας πως αφήνει στην κρίση του κοινού το τάιμινγκ της παραγγελίας, λίγες μέρες πριν την διαδικασία δημοπράτησης για τις τηλεοπτικές άδειες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Μου κοινοποιήθηκε, πριν από λίγο σήμερα, απόφαση του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος κ. Πάνου Αθανασίου, με την οποία γνωστοποιείται η παραγγελία του για δέσμευση των περιουσιακών μου στοιχείων για «πιθανολογηθείσα φοροδιαφυγή».

Πρόκειται για το αποτέλεσμα ενός προαναγγελθέντος συμβάντος, το οποίο είχε περίπου προεξοφληθεί από αναρμόδιους φορείς προ διμήνου, οι οποίοι και εμπλέκονται ενεργά στην διακίνηση, διασπορά και συγκρότηση των σχετικών με την έρευνα καταγγελιών. Τα κέντρα αυτά είναι γνωστά και, εδώ και χρόνια, αντιμάχονται λυσσωδώς τις δραστηριότητες μου στην Ελλάδα (ΣΚΑΪ και ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ).Καλωσορίζουμε τον έλεγχο και θα συνδράμουμε στην επίσπευση του.

Έχω επανειλημμένα δηλώσει και το υπογραμμίζω και τώρα ότι όλα τα έσοδα μου προέρχονται από ναυτιλιακές δραστηριότητες στο εξωτερικό. Οι μόνες δραστηριότητες που διατηρώ στην Ελλάδα είναι οι επενδύσεις που έχω κάνει στα μέσα ενημέρωσης εδώ και 26 χρόνια και συνεχίζω να κάνω μέχρι σήμερα, καθώς και η συμμετοχή μου τα τελευταία 4 χρόνια στον Παναθηναϊκό.

Το γεγονός ότι η υπόθεση αυτή προαναγγέλθηκε και ενεργοποιείται στην σημερινή συγκυρία, παραμονές του Δεκαπενταύγουστου και, προφανώς, λίγες μέρες πριν την διαδικασία δημοπράτησης για τις τηλεοπτικές άδειες, το αφήνω στην ελεύθερη κρίση κάθε καλόπιστου πολίτη».

Προτεινόμενα για εσάς