Κατεδάφισαν το σκοπευτήριο που προπονούταν η Άννα Κορακάκη (photo)

“Πες τα Τάσο …όλα να τα πεις … να πεις για το νταμάρι και την παράγκα, που έκανε προπόνηση… Δεν το ξέρει, ο Τάσος, ότι το πρωί την γκρεμίσανε…” λέει η μητέρα της Άννας Κορακάκη σε συνέντευξή της στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι συγγενείς της Άννας Κορακάκη λένε ότι δημοτικά συνεργεία, το πρωί, πριν από τον τελικό του αγωνίσματος των 25 μέτρων με αεροβόλο πιστόλι, κατεδάφισαν την πρόχειρη κατασκευή έξω από τη Δράμα, στην οποία έκανε προπόνηση η Άννα Κορακάκη. Δεν ξέρουν και οι ίδιοι τι να υποθέσουν …Μήπως, είχε άραγε η πόλη άλλο καλύτερο σκοπευτήριο; Μήπως για να μην κεντρίσει την αρνητική δημοσιότητα των ΜΜΕ,  μήπως να μη δοθεί αρνητική εικόνα για την  πόλη, τώρα που όλα τα φώτα της δημοσιότητας στράφηκαν πάνω στη χρυσή πρωταθλήτρια; Γιατί άραγε, ποιος ξέρει; Αναρωτιούνται χαμηλόφωνα,  αλλά ακούγονται… Τόσα χρόνια σκληρής δουλειάς, επιμονής, κόπου, προσπάθειας, στη σκιά, «ποιος αλήθεια νοιάστηκε;». Μήπως τα ΜΜΕ που εδώ και τρεις μέρες επιδεικνύουν εξαιρετικό ενδιαφέρον; Η μητέρα της Άννας Κορακάκη, η Φωτεινή,  δε μπορεί να μην εκφράσει ένα πικρό παράπονο, που την «πνίγει» όλα αυτά τα χρόνια.

«Θέλω να πω ένα παράπονο και δικό μου, θεωρώ και όλων των παιδιών που ασχολούνται με αυτά τα αθλήματα… Σας είπα, η Άννα έχει απίστευτες διακρίσεις τα τελευταία χρόνια.  Κάθε φορά λοιπόν «κρεμόμασταν» στα δελτία ειδήσεων να ακούσουμε μια απλή αναφορά, τίποτε παραπάνω, μια απλή αναφορά… Τίποτε, ούτε αυτό, ούτε μια αναφορά, μόνο για το ποδόσφαιρο ακούμε…» λέει η μητέρα της χρυσής πρωταθλήτριας.

Τον χώρο προπονήσεων της χρυσής μας Ολυμπιονίκη Άννας Κορακάκη στους πρόποδες του Κορυλόβου αποφάσισε να αλλάξει ο δήμος Δράμας παίρνοντας την πρωτοβουλία να πράξει ότι θα έπρεπε να έχει πράξει η ίδια η πολιτεία και η Σκοπευτική Ομοσπονδία όλο αυτό το διάστημα.

Οι μπουλντόζες του δήμου Δράμας μπήκαν στον χώρο προπονήσεων στους πρόποδες του Κορυλόβου και άρχισαν τις προηγούμενες ημέρες  να ξηλώνουν τις παράγκες και τα ερείπια του πεδίου βολής και μαζί τους την αδιαφορία τόσων ετών από την πλευρά της πολιτείας για το αγώνισμα της σκοποβολής και τους αθλητές του  στη Δράμα.

Η απάντηση του δημάρχου για την κατεδάφιση

«Το συζητήσαμε πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες με τον προπονητή και πατέρα της Άννας Κορακάκη. Αποφασίσαμε να καθαρίσουμε τις ανεπίτρεπτες εγκαταστάσεις όπυ αγωνίζεται η Άννα και τα άλλα παιδιά.  Αυτό που δεν κάνει το επίσημο κράτος αναλαμβάνουν να το κάνουν οι δήμοι με τα πενιχρά έσοδα που έχουν δημιουργώντας τις κατάλληλες υποδομές για τους  αθλητές. Θα τοποθετήσουμε εκεί ένα κοντέινερ», είπε ο δήμαρχος της Δράμας Χριστόδουλος Μαμσάκος.

Σύμφωνα με πληροφορίες της dramini.gr στον ίδιο χώρο θα δημιουργηθούν οι αναγκαίες υποδομές για τις ανάγκες προπονήσεων των σκοπευτών, από τον δήμο της Δράμας, που πλέον κινείται άμεσα σε αυτή την κατεύθυνση. Ωστόσο όπως ισχυρίζεται ο Δήμαρχος της Δράμας θα δημιουργηθούν νέες, καλύτερες, υποδομές.

δραμα-κατεδαφιση

δραμα-κατεδαφιση1

δραμα-κατεδαφιση2

δραμα-κατεδαφιση3

O χώρος πριν την κατεδάφιση

δραμα-κατεδαφιση4

Πηγή: ΑΜΠΕ, dramini.gr

Φωτό: dramini.gr