Τα νέα περιπολικά της Αττικής Οδού

Η εταιρεία «ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ A.E» που έχει την υποχρέωση να παρέχει στην ΕΛ.ΑΣ τον απαιτούμενο αριθμό περιπολικών οχημάτων για αποκλειστική χρήση από το Τμήμα Τροχαίας Αττικής Οδού, προχώρησε στην επιλογή των νέων 308,  κρίνοντας πως το γαλλικό μοντέλο όχι μόνο ικανοποιεί αλλά και ξεπερνά τα αυστηρά προαπαιτούμενα που πρέπει να ικανοποιεί ένα περιπολικό όχημα της Αστυνομίας.

Ποια είναι αυτά; Στιβαρότητα και αυξημένη αξιοπιστία καθώς διανύει δεκάδες χιλιάδες χιλιόμετρα κάθε χρόνο, χαμηλό κόστος χρήσης και φυσικά άνεση στους οδηγούς και τα πληρώματα που περνούν πολλές ώρες μέσα σε αυτό. Παράλληλα, πρέπει να έχει επιδόσεις που θα του επιτρέπουν να κινείται σε υψηλές ταχύτητες και οδική συμπεριφορά που να υποστηρίζει την οδήγηση σε ρυθμούς καταδίωξης.

Το νέο λοιπόν Peugeot 308 ικανοποίησε τα παραπάνω κριτήρια και είναι το πλέον το όχημα επιλογής για την αστυνόμευση στον μεγαλύτερο οδικό άξονα της πρωτεύουσας.

Ο στόλος των νέων 308 αφορά μοντέλα με τον 1600άρη BLUEHDi κινητήρα απόδοσης 120 αλόγων, που διαμορφώθηκε για  αστυνομική χρήση με ειδικό εξοπλισμό, διακριτικά της Ελληνικής Αστυνομίας και φάρο στην οροφή. Το γαλλικό μοντέλο με το συγκεκριμένο κινητήρα, αναπτύσσει ταχύτητα που πλησιάζει τα 200 km/h, με κατανάλωση που η εργοστασιακή της τιμή ορίζεται στα 3.1lt/100 km.