Στις «δαγκάνες» του Δήμου Αθηναίων η αντικανονική στάθμευση

Δαγκάνες σε παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα τοποθετεί από σήμερα η Δημοτική Αστυνομία της Αθήνας, προκειμένου να αντιμετωπίσει φαινόμενα αντικοινωνικής στάθμευσης. Το εν λόγω μέτρο είχε ανακοινώσει την προηγούμενη εβδομάδα ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, επισημαίνοντας ότι σκοπός του είναι η προστασία του ελεύθερου δημόσιου χώρου, με αιχμή τις πλατείες, τους πεζόδρομους και τις ράμπες εξυπηρέτησης Ατόμων Με Ειδικές Ανάγκες.

«Σήμερα ξεκινάμε μία εκστρατεία κατά της αντικοινωνικής στάθμευσης. Το να παρκάρει κάποιος το αυτοκίνητό του στη μέση μιας πλατείας ή σε ράμπα για τους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα δεν είναι ανάγκη, είναι κακή νοοτροπία. Αυτό που διαπιστώνω είναι ότι μετά από δυο-δυόμιση χρόνια απουσίας της Δημοτικής Αστυνομίας, η κατάσταση στο θέμα της στάθμευσης επιδεινώθηκε και πιστεύω ότι αυτό το μέτρο θα λειτουργήσει παραδειγματικά, ώστε να έχουμε σύντομα μια σαφή βελτίωση», τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Καμίνης.  Η εφαρμογή του μέτρου, πρώτη μέρα σήμερα, επικεντρώνεται στις πλατείες Συντάγματος, Μοναστηρακίου και Κοτζιά.

Ο οδηγός, ο οποίος διαπιστώνει ότι το αυτοκίνητό του έχει ακινητοποιηθεί από τις δαγκάνες οφείλει να πληρώσει εντός της ημέρας το πρόστιμο που του έχει επιβληθεί βάσει του ΚΟΚ από τα αρμόδια όργανα, προκειμένου να το επανακτήσει. Στην περίπτωση που δεν το πράξει, τότε το όχημα μεταφέρεται με γερανό της Αστυνομίας σε ιδιωτικό πάρκινγκ και τα έξοδα μεταφοράς και φύλαξης που ανέρχονται σε περίπου 100 ευρώ επιβαρύνουν τον ίδιο.


Στους υαλοκαθαριστήρες του οχήματος του θα τοποθετείται ενημερωτικό φυλλάδιο του Δήμου Αθηναίων με όλες τις οδηγίες χρηστικού περιεχομένου, (πού μπορεί να αποτανθεί προκειμένου να καταβάλλει το αντίτιμο της κλήσης και τα τηλέφωνα επικοινωνίας για επιπλέον πληροφορίες).