Πανελλαδικές Εξετάσεις: Κείμενο του Παπανούτσου για τη φιλία στο μάθημα της Γλώσσας

Σε κείμενο του Έλληνα παιδαγωγού, φιλοσόφου και δοκιμιογράφου Ευάγγελου Παπανούτσου στηρίζεται το θέμα στο οποίο εξετάστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών εξετάσεων. Η αυλαία για τις εξετάσεις άνοιξε με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώωσας, ως είθισται, στο οποίο συμμετέχουν όλοι οι υποψήφιοι – είτε δίνουν με το παλιό είτε με το νέο σύστημα – αλλά και οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ που δίνουν με το παλιό σύστημα.

Το θέμα της Έκθεσης στηρίζεται πάνω σε παράγραφο του βιβλίου του παιδαγωγού «Πρακτική φιλοσοφία» και η διατύπωσή του ήταν: «Τα χαρακτηριστικά της γνήσιας φιλίας και ο ρόλος των ΜΜΕ, δηλαδή των κοινωνικών δικτύων και η διαμόρφωση της γνήσιας φιλίας».

Με το ίδιο μάθημα, αύριο Τρίτη, 17 Μαΐου, θα ξεκινήσουν οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ που δίνουν με το νέο σύστημα και οι υποψήφιοι ΕΠΑΛ (ομάδα Α’) που δίνουν με το παλιό σύστημα. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μαθήματα, για τα οποία έχει καθοριστεί εξεταστέα ύλη κοινή για το παλαιό και το νέο σύστημα συνεξετάζονται.

Σύμφωνα με τα όσα ισχύουν για την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων, οι υποψήφιοι κατά την είσοδο τους στην αίθουσα της εξέτασης δεν επιτρέπεται να φέρουν μαζί τους βιβλία, τετράδια, σημειώσεις, διορθωτικό υγρό ή ταινία, κινητά τηλέφωνα, υπολογιστικές μηχανές, ηλεκτρονικά μέσα μετάδοσης πληροφοριών ή επικοινωνίας, ή άλλα αντικείμενα, εκτός από αυτά που επιτρέπονται σύμφωνα με τις οδηγίες της Κεντρικής Επιτροπής Εξετάσεων (Κ.Ε.Ε.) ή της Διεύθυνσης Εξετάσεων και Πιστοποιήσεων.

thema-panneladikes