Ο Αλέξης Τσίπρας στο εξώφυλλο περιοδικού ως... βασιλιάς

Το σημερινό εξώφυλλο του περιοδικού Down Town έκανε την έκπληξη καθώς βλέπουμε τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα… ντυμένο «βασιλιά».

«Αλέξης Τσίπρας: Ο άνθρωπος που θα γινόταν βασιλιάς» είναι ο τίτλος του περιοδικού και στον υπότιτλο αναφέρει: «Πως έφτασε από λαοφιλής ηγέτης, “διάδοχος του Ανδρέα”, “σωτήρας”, και “σούπερ σταρ” να έχει προκαλέσει την οργή ακόμη και των οπαδών του μέσα σε ένα μόνο χρόνο. Υπήρχε ποτέ άλλος δρόμος για τον Τσίπρα ή ήταν όλο μια “αυταπάτη”».

«Ο Αλέξης ουσιαστικά έπαιζε χωρίς αντίπαλο. Οι ανταγωνιστές του ήταν φθαρμένοι, αναξιόπιστοι, μέχρι και απωθητικοί για μεγάλη μερίδα του κόσμου» σχολιάζει στο περιοδικό άνθρωπος που είχε εργαστεί στην ομάδα που ανέλαβε την προεκλογική εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ τον Ιανουάριο του 2015.

«Όλοι οι προβολείς έπεσαν πάνω του. Τον λάτρευαν; Τον αμφισβητούσαν; Τον λοιδορούσαν; Πάντως όλοι τον κοίταζαν και τότε είναι που δεν έχεις περιθώρια λάθους. Όταν όλοι κοιτάνε εσένα» λέει στο Down Town ο Ian Parker του New Yorker.

Αλλά τα πράγματα άλλαξαν μετά από ένα δύσκολο χρόνο, με τρίτο Μνημόνιο, δημοψήφισμα και εκλογές. Όπως λέει στο περιοδικό η Ρωσίδα δημοσιογράφος Μαρία Κιλτσένκο, ο Αλέξης Τσίπρας «μέθυσε από την εξουσία και έκανε τα λάθη των προηγούμενων, με αποτέλεσμα οι πολίτες να νιώθουν σήμερα εξαπατημένοι και εξαγριωμένοι».

«Οι πολίτες δεν πιστεύουν ότι κατέχει κάποιος το αντίδοτο. Ότι ακόμα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να αλλάξει πολλά. Αυτός είναι και ο λόγος που νιώθουν ασφυκτικά εγκλωβισμένοι και βαθιά απογοητευμένοι» λέει ο Ιταλός αναλυτής Marino Sgherza.

image