Οικονομικοί εισαγγελείς ερευνούν σπίτια και εταιρείες ατόμων που εμπλέκονται στα Panama papers

Το «πράσινο φως» άναψαν οι οικονομικοί εισαγγελείς για νέο γύρο αιτημάτων δικαστικής συνδρομής στις αρχές του Παναμά για υποθέσεις ελληνικού ενδιαφέροντος οι οποίες είδαν το φως της δημοσιότητας μέσω των «Panama Papers».

Στόχος να έρθουν στα χέρια των ελληνικών δικαστικών αρχών στοιχεία για 223 υπεράκτιες εταιρίες, τους εκπροσώπους και τους δικαιούχους τους που ξεπερνούν τους 400 οι οποίοι καταγράφονται στις επίμαχες λίστες.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, με βάση καθοριστικά στοιχεία από τις έρευνες για τη λίστα Λαγκάρντ αλλά και άλλες λίστες, αναμένεται να σταλούν και συμπληρωματικά εξειδικευμένα αιτήματα στις αρχές του Παναμά για πρόσωπα και εταιρίες που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση προκειμένου να φωτιστούν πτυχές της έρευνας που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και επί ελληνικού εδάφους.

Άλλωστε, στο στόχαστρο των εισαγγελικών λειτουργών έχουν μπει συγκεκριμένα πρόσωπα και εταιρίες και ήδη έχουν γίνει αιφνιδιαστικοί έλεγχοι σε σπίτια και επαγγελματικούς χώρους και οι έρευνες συνεχίζονται.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν, ήδη, υποβληθεί αιτήματα δικαστικής συνδρομής, για άνοιγμα λογαριασμών και παροχή όλων των στοιχείων, για εταιρίες και φυσικά πρόσωπα και σε άλλες χώρες, με ιδιαίτερη έμφαση την Κύπρο.

Οι πληροφορίες θέλουν να βρίσκονται στο επίκεντρο των ερευνών για τα «Panama Papers» πρόσωπα μεταξύ των οποίων ο δικηγόρος Σταύρος Παπασταύρου και ο Σπύρος Μεταξάς.