Έξι χρόνια από την τραγωδία της Marfin που συγκλόνισε το πανελλήνιο

Σαν σήμερα πριν από έξι χρόνια τρεις άνθρωποι κάηκαν ζωντανοί όταν, κατά τη διάρκεια μαζικών διαδηλώσεων κατά του πρώτου Μνημονίου, κουκουλοφόροι πέταξαν βόμβες μολότοφ σε υποκατάστημα της τράπεζας Μαρφίν στην οδό Σταδίου, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει φωτιά στο κτίριο.

Μέσω Twitter έστειλε το δικό του μήνυμα ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης για τα 6 χρόνια από τον τραγικό θάνατο που βρήκαν οι υπάλληλοι της Marfin στο υποκατάστημα της Σταδίου. Ο κ. Μητσοτάκης ανήρτησε στον λογαριασμό του μία φωτογραφία από τις τραγικές εκείνες στιγμές με τους εγκλωβισμένους ανθρώπους στο μπαλκόνι της τράπεζας και έγραψε: «Πέρασαν 6 χρόνια από τη δολοφονία των υπαλλήλων της Marfin. Οι οικογένειες των θυμάτων περιμένουν να αποδοθεί δικαιοσύνη. Δεν ξεχνάμε».

kyriakos-marfn

Ο Άδωνις Γεωργιάδης χρησιμοποίησε τον λογαριασμό του στο Twitter προκειμένου να θυμίσει στους χρήστες του Διαδικτύου όλα όσα έλαβαν χώρα εκείνη την τραγική ημέρα στο κέντρο της Αθήνας και να υπογραμμίσει ότι κάποιες τραγωδίες οφείλονται «στο μίσος κάποιων της Άκρας Αριστεράς». Μάλιστα ο κ. Γεωργιάδης συνόδευσε το tweet του με μια σκληρή φωτογραφία και έγραψε: «Σκληρή φωτό αλλά που αξίζει να την θυμόμαστε! Τραγωδίες οφειλόμενες στο μίσος κάποιων της Άκρας Αριστεράς».

Σημειώνεται πως από την πυρπόληση του πρώην υποκαταστήματος της Μαρφίν έχασαν τις ζωές τους τρεις υπάλληλοι της τράπεζας, ανάμεσα τους και μια γυναίκα έγκυος στον 4ο μήνα. Πιο αναλυτικά, στη δίνη εκείνων των τραγικών γεγονότων, την τελευταία τους πνοή άφησαν η 32χρονη έγκυος Αγγελική Παπαθανασοπούλου, η 35χρονη Βιβή Ζούλια και ο 36χρονος Νώντας Τσακάλης.

marfin tragodia georgiades

Και ο Σταύρος Θεοδωράκης αναφέρθηκε σήμερα μέσα από τα social media στην τραγωδία που συγκλόνισε την χώρα, ενώ συνόδευσε την ανάρτηση που έκανε στο facebook και με ένα βίντεο, στο οποίο απεικονίζονται τα τρία αθώα θύματα.

«5 Μαΐου: η μέρα που κάηκε η Μαρφίν. Δολοφονίες γίνονται παντού στον κόσμο. Οι κοινωνίες όμως “απαντούν”. Ψάχνουν τα αίτια, τους δράστες, τους αυτουργούς, τους συνενόχους, τις συνθήκες. Εδώ η πολιτεία “σιώπησε”. Το τετραπλό έγκλημα στην Σταδίου “ξεχάστηκε” ή μάλλον “κουκουλώθηκε” -κάτι που συνέφερε πολλούς», έγραψε ο επικεφαλής του Ποταμιού και συνέχισε: «Άλλωστε λίγες μέρες μετά η χώρα χρεοκοπούσε και επισήμως. Η κρίση δεν ήταν ποτέ μόνο οικονομική. Είχε προηγηθεί η πολλαπλή μας χρεωκοπία σε όλα τα άλλα (όπως σωστά προσπαθεί να μας πει ο Χρήστος, ο άντρας της Αγγελικής -το βίντεο είναι από τους Πρωταγωνιστές που κάναμε για τους νεκρούς της Μαρφίν, τους νεκρούς που δεν θέλουμε να θυμόμαστε).

theodorakis fv marfin