"Πεδίο Μάχης" ο Πειραιάς - Άγριο ξύλο μεταξύ Σύρων και Αφγανών

Τουλάχιστον οκτώ ελαφρά τραυματίες είναι, σύμφωνα με πληροφορίες από το λιμενικό σώμα, ο χθεσινός απολογισμός της συμπλοκής μεταξύ νεαρών Αφγανών και Συρών μεταναστών στο λιμάνι του Πειραιά.

Η περιοχή από τις 10:30 περίπου το βράδυ μετατράπηκε σε “πεδίο μάχης” με πετροπόλεμο μεταξύ των δύο πλευρών, ενώ τα επεισόδια ξεκίνησαν από την πύλη Ε-2 και επεκτάθηκαν στην Ε-1. Αφορμή στάθηκε η επίθεση- σύμφωνα με μαρτυρίες προσφύγων- Αφγανών σε γυναίκα από τη Συρία, χωρίς να γίνουν γνωστές οι προθέσεις τους. Αμέσως έσπευσαν στο σημείο οι οικείοι της να την υπερασπιστούν και τα πράγματα δεν άργησαν να βγουν εκτός ελέγχου.

Από τις πέτρες έσπασαν υαλοπίνακες στον επιβατικό σταθμό της πύλης Ε-1, ενώ η περιοχή στον προαύλιο χώρο γέμισε από πέτρες και αναποδογυρισμένους κάδους. Το πρωί η περιοχή καθαρίστηκε από συνεργεία του ΟΛΠ, ενώ στο σημείο καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας παρέμειναν για προληπτικούς λόγους δυνάμεις των ΜΑΤ, στελέχη του κεντρικού λιμεναρχείου Πειραιά και κλιμακίου των ειδικών αποστολών του λιμενικού σώματος.

Σημειώνεται ότι στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε το πρωί το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο “Blue Star 1” με 7 μετανάστες και πρόσφυγες από Χίο και Μυτιλήνη, ενώ αναμένεται και το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο “Διαγόρας” από τα Δωδεκάνησα με 1 μόνο πρόσφυγα. Στο λιμάνι του Πειραιά, σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση οι μετανάστες και πρόσφυγες έχουν φθάσει τα 5.800 άτομα. Οι πρόσφυγες που παραμένουν εκεί, θα αρχίσουν να λαμβάνουν από σήμερα και για τις επόμενες μέρες φυλλάδια, από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, μέσω των οποίων θα δίνονται εξηγήσεις για το ότι πρέπει να μεταφερθούν στα Κέντρα Φιλοξενίας.