Εντυπωσίασε η στρατιωτική παρέλαση - Το παράπονο του ανάπηρου πολέμου

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την μεγαλειώδη στρατιωτική παρέλαση για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου στο κέντρο της Αθήνας.

Την παρέλαση άνοιξαν οι ανάπηροι πολέμου και οι αδελφές νοσοκόμοι του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και η διμοιρία οχημάτων και μοτοσικλετών της Ελληνικής Αστυνομίας και των Ενόπλων Δυνάμεων ενώ για πρώτη φορά, το κοινό είχε την ευκαιρία να δει τα drones του στρατού με τα κέντρα ελέγχου τους επί οχημάτων ΜΑΝ που συνόδευαν τη μηχανοκίνητη φάλαγγα των Διαβιβάσεων.

Ο κόσμος χειροκροτούσε θερμά, μικρά παιδιά κρατούσαν στα χέρια τους την ελληνική σημαία ενώ την παράσταση έκλεψαν για άλλη μια χρονιά τα στελέχη των ειδικών δυνάμεων -πεζοναύτες, καταδρομείς, υποβρύχιοι καταστροφείς αλεξιπτωτιστές- και της 71ης αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας.

Στον Αττικό ουρανό πέταξαν σε σχηματισμούς αεροσκάφη F-16, MIRAGE-2000 και F-4 της Πολεμικής Αεροπορίας, ελικόπτερα Απάτσι, Σινούκ ΝΗ-90 της Αεροπορίας Στρατού, ελικόπτερα Σικόρσκι και ΑΒ-212 του Πολεμικού Ναυτικού, δύο ελικόπτερα Σούπερ Πούμα του Πυροσβεστικού Σώματος και δύο ελικόπτερα (EC-135 και BO-105) της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η ΕΛΑΣ συμμετείχε με τους δικυκλιστές των ειδικών ομάδων «ΔΙΑΣ» και «Ζ», διάφορα περιπολικά της Άμεσης Δράσης και με δύο ουλαμούς Δοκίμων Υπαστυνόμων της Σχολής Αξιωματικών της ΕΛΑΣ.

Λίγο μετά το τέλος της στρατιωτικής παρέλασης στο Σύνταγμα, ο Προκόπης Παυλόπουλος κατευθύνθηκε προς τους αναπήρους πολέμου για να τους χαιρετήσει. Εκεί τον περίμενε ένα απρόοπτο.

Ένας ανάπηρος πολέμου από τη Νέδα Μεσσηνίας έπιασε διάλογο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, λέγοντάς του χαρακτηριστικά: «Εμείς, οι ανάπηροι, τα θύματα, πρέπει να πάμε στο υπουργείο Αμύνης. Μη μας πετάτε σαν λεμονόκουπες!».

Ο κ. Παυλόπουλος απάντησε: «Καθόλου. Σας τιμούμε και σας τιμά το έθνος ολόκληρο».

Φωτογραφίες: Eurokinissi, Sooc, Intimenews