Τουριστικά τρένα σε Αθήνα και Σιδηρόκαστρο

Αποφάσεις για τουριστικά τρένα σε Αθήνα και Σιδηρόκαστρο καθώς και για τουριστικό λεωφορείο περιήγησης στην Κέρκυρα έλαβαν οι αρμόδιες αρχές. Το υπουργείο Πολιτισμού ενέκρινε τη νέα προτεινόμενη ειδική διαδρομή τουριστικών τρένων της εταιρείας «ΤΡΕΝΟ Ε.Π.Ε.» στο κέντρο της Αθήνας.

Μεταξύ άλλων ζητήθηκε να μη χρησιμοποιηθούν οι οδοί Μακρυγιάννη και Διονυσίου Αρεοπαγίτου ως αφετηρία των οχημάτων και για τη διέλευσή τους. Επιπλέον, το υπουργείο ενέκρινε τη προτεινόμενη νέα ειδική διαδρομή τουριστικών τρένων της εταιρείας «Ι. Βαρδάκης Ξενοδοχειακές και Τουριστικές Επιχειρήσεις Α.Ε.» στο κέντρο της Αθήνας.

Επίσης,  ζητήθηκε να μην χρησιμοποιηθεί η αφετηρία που βρίσκεται επί της οδού Άρεως, έξω από τον αρχαιολογικό χώρο της Βιβλιοθήκης Αδριανού, διότι προκαλείται έμμεση βλάβη με την παρεμπόδιση θέασης των μνημείων, καθώς και της κίνησης των διερχομένων επισκεπτών του αρχαιολογικού χώρου. Ζητήθηκε να αφαιρεθεί από την προτεινόμενη ειδική διαδρομή η διέλευση των τουριστικών οχημάτων από το τμήμα της οδού Αδριανού από Άρεως έως Βρυσακίου.

Και στις δύο παραπάνω εταιρείες ζητήθηκε να αντικατασταθούν τα υπάρχοντα οχήματα με άλλα, υβριδικής τεχνολογίας ή ηλεκτροκίνητα, λόγω της συχνότητας διέλευσής τους και της κλειστής διαδρομής που αυτά ακολουθούν.

Στο μεταξύ με απόφαση του Δήμου Σιντικής εγκρίθηκε η κυκλοφορία τουριστικού τρένου στο Σιδηρόκαστρο. Καθορίζει τη διαδρομή του ως εξής: λέσχη Αξιωματικών – οδός Ελ. Βενιζέλου – Πλατεία Ελευθερίας – οδός Μητροπολίτου Παρθενίου – γέφυρα Σταυρού – οδός Βασ. Κωνσταντίνου – οδός 27ης Ιουνίου – Γέφυρα Καλκάνη – Λέσχη Αξιωματικών.

Εξάλλου, με απόφαση του υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού εγκρίθηκε η ειδική τουριστική διαδρομή του τουριστικού γραφείου Μαρινάκης ΑΞΕΤΕ Τουριστικές Επιχειρήσεις για τη θέση σε κυκλοφορία ειδικού τουριστικού λεωφορείου δημόσιας χρήσης ανοικτού τύπου αστικής περιήγησης στο Δήμο της Κέρκυρας.ττ