Al Jazeera: Η «φούσκα» των ελληνικών ΜΜΕ και η εξάρτησή τους από την εξουσία

Η σοβούσα κρίση της ελληνικής οικονομίας, δεν άφησε ανέπαφα και τα ΜΜΕ που άφησαν πίσω τους τα «καλά» χρόνια (προ του 2008) και βρέθηκαν μπροστά σε μια νέα συνθήκη που οδηγεί σε κλείσιμο τίτλων, ανεργία και άμεση εξάρτηση από την κεντρική εξουσία.

Σε αυτά τα συμπεράσματα οδηγείται ο τηλεοπτικός σταθμός Al Jazeera έπειτα από έρευνα που έκανε για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες παλεύουν τα ελληνικά ΜΜΕ να αντέξουν την κρίση. Όπως αναφέρει ο ενημερωτικός ιστός της χώρας ήταν ένα «μαμούθ» καθώς: «Σε μια μικρή χώρα 11 εκατ. κατοίκων ο κλάδος των μίντια διαθέτει 11 τηλεοπτικά κανάλια, 71 ραδιοφωνικούς σταθμούς και περισσότερες από 22 εφημερίδες εθνικής εμβέλειας».

Ο συντάκτης του ρεπορτάζ κάνει λόγο για τη «φούσκα» των ΜΜΕ, η οποία έσκασε, όταν η οικονομική κρίση έπληξε την χώρα το 2011: «Μεγάλοι εταιρικοί όμιλοι έκλεισαν, τουλάχιστον 4.000 δημοσιογράφοι απολύθηκαν, ενώ άλλοι βρίσκονται αντιμέτωποι με μεγάλες περικοπές μισθών».

Το επιπρόσθετο πρόβλημα με τα ελληνικά ΜΜΕ είναι η εξάρτησή τους από την κεντρική εξουσία που οδηγεί σε καταστάσεις λογοκρισίας που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες δημοσιογράφοι, προσπαθώντας να καλύψουν την καθημερινότητα των πολιτών.

Πηγή:iefimerida.gr

Διαβάστε τη συνέχεια:

http://www.iefimerida.gr/news/181081/al-jazeera-i-foyska-ton-ellinikon-mme-kai-i-exartisi-toys-apo-tin-exoysia#ixzz3KpcGl600