"Το δικό μας δέντρο": Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο Pierce

Tο χριστουγεννιάτικο πνεύμα ζωντανεύει στο campus του PIERCE – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, με μία εορταστική εκδήλωση που διοργανώνουν μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου του εκπαιδευτικού ιδρύματος, την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου, στις 6 μ.μ..

Οι μαθητικές κοινότητες του Κολλεγίου αποφάσισαν να στήσουν μία πολυδιάστατη γιορτή για να χαρίσουν ένα δώρο στους μελλοντικούς συμμαθητές τους: υποτροφίες για τη φοίτηση στο PIERCE. Η προσφορά έχει ήδη ξεκινήσει, ενώ στην ιστοσελίδα του PIERCE, www.pierce.gr, υπάρχει real-time μετρητής με το ποσό που έχει συγκεντρωθεί έως τώρα και που θα διατεθεί σε υποτροφίες.

Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί σε όλους τους χώρους του PIERCE, που θα φορέσει τα «καλά του» για να υποδεχθεί μικρούς και μεγάλους προσκεκλημένους. Στο προαύλιο του σχολείο, θα στηθεί ένα γιορτινό χριστουγεννιάτικο χωριό. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν μοναδικά χειροποίητα χριστουγεννιάτικα δώρα, όπως στολίδια, κατασκευές και λαμπερές δημιουργίες, που ετοίμασαν οι μαθητές με τη βοήθεια των καθηγητών τους, οι εργαζόμενοι στο Κολλέγιο αλλά και απόφοιτοι που θέλησαν να συμβάλουν σε αυτή την γιορτή.

Στις μικρές γευστικές γωνιές του «χριστουγεννιάτικου χωριού», οι καλεσμένοι θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν παραδοσιακές συνταγές από την Ελλάδα, αλλά και από άλλες χώρες, οι γλώσσες των οποίων διδάσκονται στο PIERCE. Οι νοστιμιές περιλαμβάνουν αφράτο panettone από την Ιταλία, αχνιστές gourmet σούπες, μακαρόν από τη Γαλλία, τραγανά μπισκότα gingerbread και ζεστό κρασί gluhwein από τη Γερμανία, αλλά και φυσικά τα κλασικά ελληνικά αγαπημένα: μελομακάρονα και λουκουμάδες. Το γευστικό ταξίδι αποτελεί προπομπό ενός πραγματικού ταξιδιού, καθώς θα πραγματοποιηθεί κλήρωση που θα χαρίσει στους τυχερούς δύο ταξίδια στην Ευρώπη!

Μέσα στο θέατρο του PIERCE, οι θεατές θα νιώσουν να ζωντανεύει μπροστά τους το πνεύμα των Χριστουγέννων, μέσα από μία διαδραστική παράσταση με τραγούδια, παραδόσεις και αφήγηση, που θα υφάνουν μαγικά ένα λαμπερό χριστουγεννιάτικο παραμύθι. Αμέσως μετά την παράσταση, η διακεκριμένη χορογράφος-σκηνοθέτης, Αποστολία Παπαδαμάκη και οι μικροί μαθητές του PIERCE θα «στολίσουν» χορογραφικά με ευχές το «δικό μας δέντρο», μία ελιά που δεσπόζει στην αυλή του PIERCE, αιώνιο σύμβολο της προσφοράς.

Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για τη δημιουργία υποτροφιών, προσφέροντας σε περισσότερα παιδιά την υποστήριξη που χρειάζονται για να φοιτήσουν στο PIERCE. Η γιορτή αυτή κλείνει με τον καλύτερο τρόπο τον εορτασμό των 140 χρόνων από την ίδρυση του Κολλεγίου, καθώς αποδεικνύει ότι, από το 1875 έως και σήμερα, το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος είναι αφοσιωμένο στην ίδια αποστολή που αποτέλεσε και το μότο του: Να υπηρετεί και να μην υπηρετείται (Non ministrari sed ministrare).

H εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό. Είσοδος: €5