Η σύνδεση Καρπάθου - Πειραιά στις επαφές του Τ. Κουίκ

Προβλήματα που εμφανίζει η καθημερινότητα των κατοίκων της Καρπάθου κατέγραψε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ, στην μονοήμερη επίσκεψη που πραγματοποίησε σήμερα στο νησί, με την ευκαιρία του εορτασμού της απελευθέρωσής του από τις Ιταλικές Δυνάμεις κατοχής.

Σε συνάντηση εργασίας που είχε με τον Δήμαρχο Ηλία Λάμπρο, ο κ. Κουίκ διαβεβαίωσε ότι στις αμέσως επόμενες μέρες θα γίνει ο διαγωνισμός για την άμεση δρομολόγηση και τρίτου σύγχρονου πλοίου από τον Πειραιά. Σύμφωνα με σχετικό ανακοινωθέν, ο κ. Κουίκ κατέγραψε, επίσης, τα εξής θέματα, τα οποία δεσμεύτηκε να μεταφέρει στα αρμόδια υπουργεία:

  1. Στελέχωση του Κέντρου Υγείας με καρδιολόγο και ορθοπεδικό και στελέχωση του Κ.Υ. της Ολύμπου με αγροτικό γιατρό.
  2. Με το τέλος των εργασιών στο φράγμα Καρπάθου, τοποθέτηση συστήματος μετατροπής του νερού σε πόσιμο που θα συνδεθεί με το υφιστάμενο δίκτυο ύδρευσης.
  3. Ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης του νησιού.
  4. Αποσύνδεση βασικών λειτουργιών του Δήμου από τον εφιάλτη της γραφειοκρατίας, που παρεμποδίζει ακόμα και την επισκευή των χαλασμένων απορριμματοφόρων του Δήμου, το οποίο εξυπηρετείται πλέον από ένα και μοναδικό όχημα.

Ο κ. Κουίκ είχε συνάντηση εργασίας και με τον Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσων Χαράλαμπο Κόκκινο, με τον οποίο συζήτησαν το θέμα των προσφυγικών ροών στα νησιά ευθύνης του. Νωρίτερα το πρωί ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν στο Απέριο για την 71η επέτειο της απελευθέρωσης του νησιού από τους Ιταλούς.

Αναχωρώντας αργά το μεσημέρι από την Κάρπαθο, δήλωσε ότι «μπορεί το νησί να είχε φέτος εξαιρετική, τουριστική σεζόν, όπως μου είπε ο δήμαρχος, αλλά μπαίνει στον χειμώνα με προβλήματα που πρέπει και μπορούν να επιλυθούν». Την Δευτέρα το πρωί ο κ. Κουίκ θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσκεψη στα Γρεβενά, όπου και θα έχει συναντήσεις εργασίας με τον Αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών Ευάγγελο Σημανδράκο και το Δήμαρχο της πόλης Γιώργο Δασταμάνη.

Την Τρίτη θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Επετείου της Απελευθέρωσης της πόλης των Γρεβενών από τον τουρκικό ζυγό και θα παρευρεθεί στα εγκαίνια της «Έκθεσης Ιστορικών Κειμηλίων», που θα λειτουργήσει υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών στο Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Γρεβενών.