SOS από τους πρυτάνεις των ΑΕΙ για έξτρα χρηματοδότηση

Δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν τα πανεπιστήμια, αν δεν τη λάβουν το 2015

Ζήτημα χρηματοδότησης θέτουν οι πρυτάνεις των πανεπιστημίων της χώρας στη Σύνοδο που συνεδρίασε το Σάββατο. Χαρακτηρίζουν το οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οξύτατο και οι διοικήσεις σημειώνουν ότι αν δεν λάβουν έξτρα χρηματοδότηση το 2015 δεν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν.

Η εξεύρεση πόρων και εκπαιδευτικών απορρέει και από τις αθρόες μετεγγραφές, για το θέμα των οποίων οι πρυτάνεις ζητούν διευθέτηση εντός του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου, με «κλείδωμα» του αριθμού των μετεγγγραφομένων βάσει τετραετούς προγραμματικής συμφωνίας.

Διαμαρτύρονται επίσης για την υποστελέχωση των υπηρεσιών τους και επιμένουν στην επιστροφή των υπαλλήλων που είναι σε διαθεσιμότητα. Είναι χαρακτηριστικό ότι παρόμοιες προτάσεις έχουν ήδη δημοσιοποιήσει οι πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Αθηνών και ο πρύτανης του Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Παράλληλα οι πρυτάνεις «κλείνουν το μάτι» στους «αιώνιους φοιτητές» προτείνοντας έξτρα εξεταστική τον Φεβρουάριο, δίνοντας παράταση στην πράξη για να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους.

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Διαβάστε τη συνέχεια:

http://www.tovima.gr/society/article/?aid=653204