Μετρό Θεσσαλονίκης: παράταση στο έργο πριν αρχίσει

του Γιώργου Λιάλιου

Οπως φαίνεται, τα παθήματα του Μετρό της Θεσσαλονίκης δεν έχουν τέλος. Ο ανάδοχος της επέκτασης προς Καλαμαριά πήρε την πρώτη, οκτάμηνη παράταση πριν καν ξεκινήσει το έργο. Αιτία, η καθυστέρηση στις απαλλοτριώσεις, για τις οποίες πριν από δύο χρόνια η Αττικό Μετρό και ο δήμος Καλαμαριάς διαβεβαίωναν ότι ήταν «τελειωμένη υπόθεση». Εν τω μεταξύ τις δύο τελευταίες ημέρες διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη ένας πόλεμος δηλώσεων και ανακοινώσεων με αφορμή την κατάσταση στη βασική γραμμή…

Η επέκταση προς Καλαμαριά έχει μήκος 4,78 χλμ. και περιλαμβάνει 5 σταθμούς: Νομαρχία, Καλαμαριά, Αρετσού, Νέα Κρήνη και Μίκρα. Η σύμβαση με την κατασκευαστική εταιρεία ΑΚΤΩΡ υπεγράφη μόλις πέρυσι και όμως, τα προβλήματα ήδη ξεκίνησαν. Με απόφαση, που υπεγράφη πριν από ένα μήνα (στις 17 Οκτωβρίου) η Αττικό Μετρό δέχθηκε το αίτημα του αναδόχου και ενέκρινε οκτάμηνη παράταση του έργου, μέχρι το τέλος του 2018.

Σύμφωνα με την απόφαση, «η παράδοση των χώρων για την κατασκευή των σταθμών “Αρετσού” και “Μίκρα” εκτιμάται ότι δεν δύναται να πραγματοποιηθεί νωρίτερα από τις 15.7.2015, δηλαδή 262 ημέρες αργότερα από την προβλεπόμενη ημερομηνία παράδοσης στο εγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα», αναφέρεται. «Η εν λόγω καθυστέρηση έχει ως αποτέλεσμα να καθυστερεί η μετεγκατάσταση των εγκαταστάσεων υποστήριξης του ΤΒΜ (σ.σ. μετροποντικών) στον σταθμό Αρετσού (…)».

Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Διαβάστε τη συνέχεια:

http://www.kathimerini.gr/793043/article/epikairothta/ellada/metro-8essalonikhs-paratash-sto-ergo-prin-arxisei