Γιατί την επόμενη χρονιά θα εκτιναχθούν οι βάσεις

Τα Ιδρύματα θα αποφασίζουν τον αριθμό των εισακτέων

«Ψαλίδι» στις θέσεις των εισακτέων θα φέρει η ενδεχόμενη εφαρμογή της πρότασης του υπουργού Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδου για ορισμό του αριθμού τους από τα ίδια τα πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Αν λοιπόν, εφαρμοστεί η πρόταση αυτή του υπουργείου Παιδείας από την επόμενη χρονιά και ο αριθμός των εισακτέων μειωθεί (φέτος ήταν στις 70.000), τότε αυτό θα έχει σαν συνέπεια και την εκτίναξη των βάσεων.

Αφορμή για να τεθεί ξανά το θέμα επί τάπητος ήταν οι μετεγγραφές, των οποίων τα κριτήρια φέτος διευρύνθηκαν, επιβαρύνοντας ιδιαίτερα κάποια πανεπιστημιακά ιδρύματα και ειδικά αυτά των μεγάλων αστικών κέντρων.

Αν και ο τελικός αριθμός των πρωτοετών φοιτητών που πήραν μεταγραφή περιορίστηκε στις 10.0000, όπως παραδέχθηκε χθες ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Αθανάσιος Κυριαζής, η κατανομή ήταν άνιση.

Σύμφωνα με τον ίδια τα τμήματα που αντιμετωπίζουν πλέον σοβαρά προβλήματα, αφού αυξήθηκε κατά πολύ ο αριθμός των φοιτητών τους λόγω των μετεγγραών είναι τα εξής:

Σχολές Μηχανολόγων του ΕΜΠ

Σχολές Ηλεκτρολότων του ΕΜΠ

Ιατρική ΕΚΠΑ

Νομική ΕΚΠΑ

Παιδαγωτικό ΕΚΠΑ

Νηπιαγωγών ΕΚΠΑ

Πηγή: Γιατί την επόμενη χρονιά θα εκτιναχθούν οι βάσεις | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/179028/giati-tin-epomeni-hronia-tha-ektinahthoyn-oi-vaseis#ixzz3JVDwCoud