ΕΣΗΕΑ: Δεν προκύπτει, προς το παρόν, χρηματισμός συγκεκριμένων δημοσιογράφων από το ΚΕΕΛΠΝΟ

Δεν προκύπτει, τουλάχιστον στην παρούσα φάση, με βάση τα στοιχεία που έχουν κατατεθεί, σύνδεση ονομάτων δημοσιογράφων με τυχόν χρηματισμό από το ΚΕΕΛΠΝΟ τονίζει, σε ανακοίνωσή του το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, υπογραμμίζοντας ότι η έρευνα για την συγκεκριμένη υπόθεση συνεχίζεται.

Το μεσημέρι της Τρίτης, ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος κατέθεσε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ το σύνολο της έκθεσης του ΚΕΕΛΠΝΟ που αφορά χρηματικά ποσά, τα οποία διατέθηκαν σε δημοσιογράφους, τηλεοπτικούς διαύλους και εταιρείες ΜΜΕ, κατόπιν πρόσκλησης του οργάνου μετά τις δημόσιες δηλώσεις του.

Ο κ. Καμμένος είχε κάνει γνωστή την πρόθεσή του να καταθέσει στην ΕΣΗΕΑ «τον πλήρη κατάλογο των δημοσιογράφων και των καναλιών που έπαιρναν χρήματα από την Ε.Ε. δήθεν για τα εμβόλια είτε για τη γρίπη, προκειμένου να κατευθύνουν τις βολές τους κατά συγκεκριμένων πολιτικών δυνάμεων».

Το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ σημειώνει, στην ανακοίνωση, ότι κατά την κατάθεσή του ο Υπουργός παρέδωσε έγγραφο με λίστα Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και στελεχών του Τύπου (έντυπου και ηλεκτρονικού), διευκρινίζοντας ότι διατηρεί επιφυλάξεις, καθώς στις περισσότερες των περιπτώσεων τα αντίστοιχα κονδύλια, αφορούν διαφημιστική δαπάνη.

«Προς αποφυγή εσφαλμένων συμπερασμάτων και άστοχου διασυρμού προσώπων, το ΠΠΣ αισθάνεται υποχρεωμένο να διευκρινίσει ότι: Στην παρούσα φάση και με τα στοιχεία που κατατέθηκαν, σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να συνδεθούν ονόματα με τυχόν χρηματισμό. Εκτός εάν μετά την ολοκλήρωση της έρευνας προκύψουν πρόσθετα και επαρκή στοιχεία» καταλήγει το Πειθαρχικό της Ένωσης.