Bild: «Φεύγουν» οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, «έρχεται» το Ποτάμι που διαψεύδει τα σενάρια

Αλλαγές στη σύνθεση της ελληνικής κυβέρνησης «βλέπει» η γερμανική εφημερίδα Bild. Σύμφωνα με δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της, θα υπάρξουν άμεσα αλλαγές στον κυβερνητικό συνασπισμό στην Ελλάδα, καθώς θα αποχωρήσουν οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» και τη θέση τους θα λάβει ως κυβερνητικός εταίρος το «Ποτάμι».

Συγκεκριμένα, η εφημερίδα αναφέρει ότι ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος δεν συμφωνεί με την επιστολή Τσακαλώτου με τα μέτρα που πρέπει να λάβει η Ελλάδα για να υπογραφεί η συμφωνία με τους εταίρους. Και ως εκ τούτου δεν πρόκειται να τα ψηφίσει. Στο πλαίσιο αυτό αναφέρει η ιστοσελίδα θα αντικατασταθεί ως εταίρος στην κυβέρνηση από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη.

Για τον λόγο αυτό, υποστηρίζει η εφημερίδα, έγιναν και οι συναντήσεις του επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη με τον Πρωθυπουργό αργά το βράδυ της Τετάρτης, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, αλλά και το ταξίδι στις Βρυξέλλες την Παρασκευή όπου θα συναντηθεί με τον Ζαν Κλωντ Γιούνκερ.

bild

 

«Το Ποτάμι δε θα μπει στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να αποφύγει η χώρα την καταστροφή», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κόμμα, διαψεύδοντας το προαναφερόμενο δημοσίευμα. Σύμφωνα με το «Ποτάμι» στην Ευρώπη σερβίρουν ξαναζεσταμένα σενάρια ξεκαθαρίζοντας στην ανακοίνωσή του πως το κόμμα δεν θα μπει στην κυβέρνηση.

«Ξαναζεσταμένα σενάρια σερβίρουν μερικές φορές στην Ευρώπη. Ας σοβαρευτούμε. Το Ποτάμι δε θα μπει στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να αποφύγει η χώρα την καταστροφή», αναφέρεται στην ανακοίνωσή του Ποταμιού.