Χιλιάδες κόσμου στο Σύνταγμα υπέρ του "ΟΧΙ"

Συγκέντρωση κατά της λιτότητας και υπέρ του «όχι» στην πρόταση των θεσμών πραγματοποιείται στην πλατεία Συντάγματος από νωρίτερα το απόγευμα με τη συμμετοχή χιλιάδων κόσμου. Οι συγκεντρωμένοι κρατούν πανό που αναγράφουν «Όχι στην λιτότητα» και «όχι στα μνημόνια» και κυρίαρχο σύνθημα και κυρίαρχο σύνθημα  είναι το «όχι στους εκβιασμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου».

Ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΕΠΑΜ, σύλλογοι εκπαιδευτικών, δημοτικών υπαλλήλων και άλλων κλάδων, συνελεύσεις γειτονιών, πολιτικές ομάδες με τα πανό τους έδωσαν το «παρών» στο κάλεσμα των διοργανωτών για το «Όχι της αξιοπρέπειας, της δημοκρατίας, της ζωής» με την ευκαιρία του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου.

«Όχι σε νέα μνημόνια, όχι στη λιτότητα, διαγραφή του χρέους, οι ζωές μας, μας ανήκουν» κάποια από τα λόγια των διαδηλωτών. Παρόντες και στελέχη της κυβέρνησης, όπως ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, στον οποίο πολύς κόσμος εξέφρασε τη συμπαράστασή του. Ακολούθησε συναυλία με το Θέμη Ανδρεάτο, την Καλλιόπη Βέτα και άλλους καλλιτέχνες.

Συγκέντρωση, υπέρ του «όχι» στην πρόταση των δανειστών, που είναι το αντικείμενο του επικείμενου δημοψηφίσματος, πραγματοποιούν και στη Θεσσαλονίκη στο Λευκό Πύργο πολίτες, εργαζόμενοι, φοιτητές, νεολαίοι, μεταξύ αυτών, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και της νεολαίας του, ζητώντας από το λαό να απορρίψει τα «τελεσίγραφα» και τις απαιτήσεις τους και να πει ένα «ηχηρό όχι στον αυταρχισμό της λιτότητας».

Οι διαδηλωτές μοιράζουν ενημερωτικό υλικό στους διερχόμενους και καλούν σε καταψήφιση της πρότασης των δανειστών στο δημοψήφισμα.

Στη συγκέντρωση συμμετέχουν και μέλη εξωκοινοβουλευτικών κομμάτων και πολιτικών κινήσεων (ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΕΠΑΜ, ΟΚΔΕ, Ξεκίνημα, κ.α.) προβάλλοντας θέσεις για ρήξη με τους θεσμούς και τους δανειστές και ενάντια στα μνημόνια και στη λιτότητα.

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους πολίτες να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση.

«Ο ελληνικός λαός δεν εκβιάζεται. Δεν τρομοκρατείται. Υπερασπίζεται τη Δημοκρατία», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και δηλώνει ότι θα συμμετάσχει στις 19:30, στις κινητοποιήσεις στο Σύνταγμα.

«Στο δημοψήφισμα της 5ης Ιούλη λέμε ΟΧΙ στη λιτότητα. Λέμε ΟΧΙ στα τελεσίγραφα των δανειστών. Λέμε ΟΧΙ στην κατάλυση της δημοκρατίας. Συμμετέχουμε στις αυριανές κινητοποιήσεις και στέλνουμε ισχυρό μήνυμα υπερηφάνειας, ελπίδας και αξιοπρέπειας σε Ελλάδα και Ευρώπη», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.