Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ο ένας εκ των ληστών του ξενοδοχείου στη Χερσόνησο

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στο ΠΑΓΝΗ ο ένας από τους τρεις άνδρες που συμμετείχαν σε ληστεία σε μεγάλο ξενοδοχείο του Ηρακλείου, την Παρασκευή το βράδυ, οι οποίοι συνελήφθησαν μετά από ανταλλαγή πυρών με αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο.Ο ένοπλος υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο κεφάλι.

Εκτός κινδύνου νοσηλεύεται και ένας ακόμη από τους τρεις ληστές, ο οποίος, κατά την ανταλλαγή πυρών, δέχτηκε σφαίρα στο μηρό και υποβλήθηκε επίσης σε επέμβαση ενώ ο τρίτος άνδρας τραυματίστηκε επιπόλαια στο χέρι, όπως τουλάχιστον αναφέρουν κρητικά ΜΜΕ. Όπως σημειώνει το cretalive ο άνδρας που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση είναι από τα Ζωνιανά, δεύτερος από τον Μυλοπόταμο, ενώ ο άλλος αρμενικής καταγωγής.
Και οι τρεις ήταν «παλιοί γνώριμοι» της ΕΛ.ΑΣ. από άλλες σοβαρές υποθέσεις εγκλημάτων. Οι πληροφορίες που μεταδίδουν τα τοπικά μέσα θέλουν την Αστυνομία να είχε πληροφορίες για την πρόθεση της συμμορίας να ληστέψει το συγκεκριμένο ξενοδοχείο, με αποτέλεσμα να είναι σε θέση να επέμβει άμεσα και να αιφνιδιάσει τους ληστές.
Οι ένοπλοι κατά την ίδια πηγή αρνήθηκαν να παραδοθούν και ακολούθησε σφοδρή ανταλλαγή πυροβολισμών, πριν τελικά πέσουν αιμόφυρτοι στο έδαφος και με ασθενοφόρα μεταφερθούν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου λίγο πριν τα μεσάνυχτα.

Σημειώνεται ότι στους χώρους του ξενοδοχείου, πέραν του ότι βρίσκονταν εκατοντάδες τουρίστες, πραγματοποιείται καρδιολογικό συνέδριο, γεγονός που έκανε ακόμη πιο ασφυκτικές τις συνθήκες υπό τις οποίες έδρασαν οι αστυνομικοί, χωρίς τελικά να υπάρξει κανένας άλλος τραυματισμός πέρα από των δραστών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ στο χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι, τα δύο καλάσνικοφ των δραστών, τα αντικείμενα που είχαν αφαιρέσει από το κοσμηματοπωλείο και ένα κλεμμένο αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν για τη ληστεία.