Εντός των ημερών θα ανακοινωθεί το πόρισμα για το τραγικό δυστύχημα με το ελληνικό F16 στο Αλμπαθέτε

Ολοκληρώθηκε η έρευνα για το δυστύχημα με το F-16 της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας στην ισπανική αεροπορική βάση του Αλμπαθέτε στις 26 Ιανουαρίου, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 11 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων των δύο χειριστών του, και να τραυματιστούν άλλα εννιά. Η γαλλική Πολεμική Αεροπορία, η οποία είχε αναλάβει την έρευνα καθώς οι εννέα νεκροί ήταν Γάλλοι, ανακοίνωσε ότι τα αποτελέσματα της έρευνας θα ανακοινωθούν «πολύ σύντομα».

Οι οικογένειες των θυμάτων από τη Γαλλία -εννέα νεκροί, εννέα τραυματίες- θα «ενημερωθούν αυτή την εβδομάδα» για το πόρισμα της έρευνας, υποστήριξε εκπρόσωπος της γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας. Η έρευνα κατόπιν θα θα αναρτηθεί στο Διαδίκτυο -με τη συμφωνία των ελληνικών αρχών, προσέθεσε ο πτέραρχος Μερσιέ.

Το ελληνικό F-16 είχε υποστεί μηχανική βλάβη και απώλεια ισχύος αμέσως μετά την απογείωσή του και συνετρίβη κατά τη διάρκεια νατοϊκής άσκησης υψηλού επιπέδου.

Επίσης, έγινε γνωστό ότι ένας Αμερικανός Υπαξιωματικός ο οποίος έσωσε τέσσερις Γάλλους αεροπόρους πέφτοντας στη φωτιά θα λάβει το παράσημο της Λεγεώνας της Τιμής.