Αγνοείται από το πρωί της Δευτέρας 38χρονος ψαροντουφεκάς

Ξεκίνησαν εκ νέου οι έρευνες για τον εντοπισμό του 38χρονου ψαροντουφεκά, τα ίχνη του οποίου αγνοούνται από το πρωί της Δευτέρας. Ο 38χρονος είχε πάει για ψαροντούφεκο μαζί με έναν ακόμα άτομο, στα Κουφονήσια, κοντά στον Αθερινόλακκο, όταν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, εξαφανίστηκε στα νερά της θάλασσας.

Παρά την τεράστια κινητοποίηση των αρχών και τις έρευνες που ξεκίνησαν άμεσα, από ξηρά, θάλασσα αλλά και από αέρα με τη συνδρομή ελικοπτέρου της Πολεμικής Αεροπορίας, ο 38χρονος παραμένει αγνοούμενος. Σήμερα στην επιχείρηση λαμβάνουν μέρος λιμενικές αρχές με πλωτά και χερσαία μέσα και με τη συνεργασία ιδιωτών αλιέων και εθελοντών διασωστών.

Ανακοίνωση του Λιμενικού

Εν τω μεταξύ, αργά τη νύχτα της Δευτέρας, το λιμενικό εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση, περιγράφοντας την πρώτη ημέρα της επιχείρησης.

«Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ιεράπετρας από τον Κυβερνήτη του ΕΠ-Α/Κ «ΚΑΠΕΤΑΝ ΝΙΚΟΛΑΣ» Λ. Ι. 582, ότι ενώ διενεργούσε αλιεία στη θαλάσσια περιοχή 150 μέτρα ανατολικά των Πρασονησίων Σητείας, είδε να επιπλέουν ένα βατραχοπέδιλο και μία κίτρινη σημαδούρα τα οποία, σύμφωνα με δήλωσή του, ανήκουν σε υποβρύχιο αλιέα τον οποίο είχε δει νωρίτερα να κολυμπάει στην ίδια περιοχή.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. πραγματοποιήθηκαν έρευνες από πλωτό περιπολικό Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. προς εντοπισμό του ανωτέρω στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή, καθώς και από δεκατέσσερα (14) επαγγελματικά αλιευτικά και ερασιτεχνικά ταχύπλοα σκάφη, ενώ στις έρευνες συμμετείχαν ιδιώτες δύτες και τοπικές ομάδες διάσωσης.

Παράλληλα, απογειώθηκε ελικόπτερο της Π.Α., ενώ έρευνες διενεργήθηκαν και από ξηράς με περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., με αρνητικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα.

Ανωτέρω υποβρύχιος αλιέας, ηλικίας 38 ετών, σύμφωνα με δήλωση του 38χρονου φίλου του, είχαν μεταβεί από κοινού με το ταχύπλοο σκάφος «ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ» Λ.Σ. 847 στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή, πρωινές ώρες σήμερα».