Στο Ελληνικό Κέντρο Προστασίας Άγριων Ζώων μεταφέρθηκαν δύο τραυματισμένοι πελαργοί

Στο Ελληνικό Κέντρο Προστασίας Άγριων Ζώων μεταφέρθηκαν δύο πελαργοί που βρέθηκαν τραυματισμένοι, στον Άγιο Σπυρίδωνα Πρέβεζας και στην Καμπή Άρτας. Τα δύο πανέμορφα πτηνά, έπειτα από τις περιποιήσεις των ειδικών, πήραν τον δρόμο για το ΕΚΠΑΖ προκειμένου να υπάρξει πλήρης αποκατάσταση.

Από τον Γενάρη του 2015, η εκπρόσωπος του ΕΚΠΑΖ στην Ήπειρο, έχει παραλάβει 18 ζώα και πτηνά, όπως αναφέρει το epiruspost.gr. Μεταξύ αυτών είναι πέντε γερακίνες, δύο ξεφτέρια, μία κουκουβάγια, μία χουχουριστή, ένας μπούφος και άλλα. Το 2014 παρελήφθησαν 45 ζώα και πτηνά. Το μεγαλύτερο ποσοστό των πτηνών είχε δεχθεί πυροβολισμούς.

Σε ανακοίνωσή της, η εκπρόσωπος της ΕΚΠΑΖ Ηπείρου, Πέλα Καλογήρου, ευχαριστεί όλους όσοι συνδράμουν το έργο:

«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε για την εξαιρετική συνεργασία και την αμεσότητα για τις παραλαβές στην ευρύτερη περιοχή της Άρτας και του Αμβρακικού, τον Φορέα Διαχείρισης Υγροτόπων Αμβρακικού, το προσωπικό και τους φύλακες που πάντα ανταποκρίνονται με τον καλύτερο τρόπο και σε ελάχιστες ώρες από τον εντοπισμό τους τα τραυματισμένα ζώα φτάνουν με ασφάλεια στα χέρια μας.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε για ακόμη μια φορά το ΚΤΕΛ Πρέβεζας που 18 χρόνια τώρα μεταφέρουν τα τραυματισμένα ζώα ατελώς και ασφαλώς στην Αθήνα. Και βέβαια να ευχαριστήσουμε όλους εκείνους που όταν πάμε να κάνουμε τις αγορές μας σε τροφή ή φάρμακα για τα άγρια ζώα, μας προσφέρουν με χαρά τα αναλώσιμα δωρεάν. Τέλος να σας ενημερώσουμε ότι σε περίπτωση που βρείτε κάποιο τραυματισμένο άγριο ζώο ή αυτή την εποχή πολύ συχνά συμβαίνει κάποιο μωρό να έχει πέσει από τη φωλιά του ενημερώστε μας άμεσα».